Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Zatraženo žurno uključivanje predsjednika Republike i Vlade u rješavanje problema onečišćenja zraka

rafinerija.jpgGrad Slavonski Brod posredstvom gradskog Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša ponovno je zatražio hitno uključivanje Predsjednika RH i predsjednice Vlade kao i niza nadležnih ministarstava u rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.  O istom problemu obaviještena je i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj.
Podaci o onečišćenju zraka nisu bili dostupni javnosti gotovo tri mjeseca, a kada su 10. siječnja 2011. konačno objavljeni utvrđeno je kako se radilo o čestim i velikim prekoračenjima graničnih vrijednosti sumporovodika (H2S) i sumpornog dioksida (SO2).
Kako se onečišćenje zraka od strane Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu i nakon niza upozorenja neprestano ponavlja smatramo kako se ovdje radi o međunarodnom incidentu.
Nažalost, građani Slavonskog Broda ostali su zapostavljeni i od strane institucija vlastite države te prepušteni trovanju zraka iz Bosanskog Broda.
U privitku dopis o onečišćenju zraka u Slavonskom Brodu.

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu (pdf)

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Zatraženo žurno uključivanje predsjednika Republike i Vlade u rješavanje problema onečišćenja zraka

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.