• Ostanite doma

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik Duspara ogorčen tajenjem zabrinjavajućih podataka o kakvoći zraka u Slavonskom Brodu

IZVPRESS20042.jpgSaznavši danas posredstvom medija za zabrinjavajuće podatke o kakvoći zraka u Slavonskom Brodu i rezultatima dobivenim mjerenjem na automatskoj mjernoj postaji koji upućuju da su tijekom veljače, ožujak i travnja količine sumporovodika prešle maksimalno dopuštene vrijednosti,  gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare izrazio je ogorčenje činjenicom da o ovim katastrofalnim pokazateljima od strane Brodsko-posavske županije nije uopće bio obaviješten kao ni građani Slavonskog Broda.
   Istovremeno, HŽ Cargo na temelju potpisanog ugovora s Lučkom upravom Slavonski Brod planira ugovaranje poslova prijevoza nafte iz bosanskobrodske Rafinerije preko Luke Brod s planiranom godišnjom količinom od 2 milijuna tona nafte i naftnih derivata te milijun tona ostale robe, što će omogućiti povećanje proizvodnih kaciteta Rafineriji nafte Bosanski Brod.
Također, tvrtka u državnom vlasništvu JANAF potpisuje ugovor s "Optimom" iz Banja Luke za transport 1,2 milijuna tona sirove nafte godišnje za Rafineriju nafte Bosanski Brod gdje planira i otvaranje sestrinske tvrtke.

ZATRAŽENA REAKCIJA MJERODAVNIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA
   -Mi nemamo gdje preseliti, ostajemo u Slavonskom Brodu i zbog toga ne možemo dopustiti ovo što se radi. Ovo je alarmantna situacija i minimum onoga što smo trebali dobiti su svakodnevna izvješća o mjerenju kakvoće zraka na mjernoj postaji koja se nalazi na području Grada kako bismo o tome pravovremeno obavijestiti sugrađane. Pored ispitivanja mogućnosti podnošenja kaznenih prijava protiv odgovornih koji su nas trebali obavještavati o rezultatima mjerenja i ne dopustiti da se Brođani truju puna tri mjeseca bez ikakvih informacija, obavijestit ćemo mjerodavne državne institucije i tražiti hitnu reakciju. Zatražit ćemo da se hitno od strane JANAF-a poništi ugovor o transportu nafte prema Rafineriji nafte Bosanski Brod jer ako nećemo dobiti jamstvo i sigurnost da će u Rafineriji biti ugrađeni filteri što će nas tek čekati kada se prerada nafte poveća sa sadašnjih 1,3 milijuna tona na planiranih 4,5 milijuna tona ? Ako smo se znali izboriti za Slaovonski Brod 1992. godine, izborit ćemo se i 2010. godine, istaknuo je gradonačelnik dr. Mirko Duspara.
 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Gradonačelnik Duspara ogorčen tajenjem zabrinjavajućih podataka o kakvoći zraka u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.