Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Potpisan ugovor o financiranju izgradnje mjerne postaje za trajno praćenje kakvoće zraka u Brodu

ugmp.jpgFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH osigurat će 1,447.000 kuna za izgradnju automatske mjerne postaje u državnoj mreži za trajno praćenje kakvoće zraka u Slavonskom Brodu.
Ugovor o preuzimanju obveze financiranja potpisan je između Fonda za zaštitu okoliša i Brodsko-posavske županije koja će voditi ovu investiciju.
Potpisivanju ugovora bio je uz ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marinu Matulović-Dropulić i saborske zastupnike nazočan i gradonačelnik dr. Mirko Duspara koji se ministrici zahvalio na brzoj reakciji i razumijevanju zahtjeva Brođana izraženih i svibanjskom peticijom „Za čist zrak i očuvanu Savu“.
Gradnja prve mjerne postaje u Slavonskom Brodu trebala bi biti gotova do kraja ove godine (najkasnije u siječnju 2010.) nakon čega će se prema zagađivačima i državnim tijelima susjedne BiH moći nastupati s preciznim podacima. Institut za medicinska istraživanja iz Zagreba proveo je proteklih dana dodatna mjerenja kakvoće zraka kojim su obuhvaćena  i zagađenja iz Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu i prema izjavi ministrice Dropulić ti će podaci za desetak dana biti poznati javnosti.
Na javnom natječaju kojeg je provela Brodsko-posavska županija, gradnja automatske mjerne postaje povjerena je tvrtki „Ekonerg“-Institut za energetiku i zaštitu okoliša iz Zagreba, a u suradnji s Gradom za lokaciju je odabran prostor glavne meteorološke postaje DHMZ na Jelasu.

ugmp2.jpg
 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Potpisan ugovor o financiranju izgradnje mjerne postaje za trajno praćenje kakvoće zraka u Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.