Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Prikupljeno 17.800 potpisa u peticiji "Za čist zrak i očuvanje Save u Slavonskom Brodu"

press10.4.09.jpg.jpgDanas je gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med. objavio medijima rezultate peticije «Za čist zrak i očuvanu Savu», što se  potpisivala u svih 16 gradskih mjesnih odbora od 4. do 7. travnja . Od 63.056 stanovnika Slavonskog Broda peticiju je potpisalo 17.800 građana (28,2 posto).
Kutije s potpisima građana predat će se  20. travnja Ministarstvu zaštite okoliša u Zagrebu kao značajan dodatni argument kojim će se poduprijeti zahtjevi grada Slavonskog za očuvanje zraka i rijeke Save od zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu. 
Peticiju je gradonačelnik Duspara pokrenuo zbog nesnosnog štetnog smrada iz bosanskobrodske rafinerije, kao jedan od načina i upozorenja Ministarstvu zaštite okoliša od kojega se traži osnivanje  nacionalne komisije koja će započeti službene razgovore s nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine kako bi se zaustavilo zagađenje zraka i rijeke Save. Također Grad Slavonski Brod traži od Ministarstva zaštite okoliša da se što prije izgradi mjerna stanica za praćenje kakvoće zraka.
press10.4.09.a.jpg.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Prikupljeno 17.800 potpisa u peticiji "Za čist zrak i očuvanje Save u Slavonskom Brodu"

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.