Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik pokrenuo peticiju «Za čist zrak i očuvanu Savu»

prespeticija1.jpg.jpgNa tiskovnoj konferenciji što je održana danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Mirko Duspara  upoznao je brodske novinare s ekološkom peticijom koju je pokrenuo za čist zrak i očuvanu Savu u Slavonskom Brodu. Peticija će se potpisivati od sutra ( subota, 4. travnja)  u 9 sati do utorka, 7. travnja u 19 sati u svih 16 gradskih mjesnih odbora.
-Na  pokretanje peticije potaknula su nas upozorenja sugrađana da se u posljednje vrijeme ponovno osjeća nesnosan smrad iz bosanskobrodske rafinerije. Kad skupimo potpise, a ne sumnjamo u velik odaziv Brođana, pojavit ćemo se u Ministarstvu zaštite okoliša i tražiti osnivanje stručnog povjerenstva koje će na međudržavnoj razini vršiti pritisak na susjednu BiH i Republiku  Srpsku i pokušati zaustaviti ovo zagađenje. Mi nemamo drugo mjesto za život osim grada Broda, naglasio je gradonačelnik i upozorio kako će problem zagađenja zraka sljedećih mjeseci biti još puno ozbiljniji.

Cilj peticije je i  brže reagiranje Vlade da u Brodu izgradi stalnu mjernu stanicu za praćenje kakvoće zraka,  na što je obvezuje i odluka iz svibnja 2008.  da se u Brodu treba što prije izgraditi mjerna stanica. Gradonačelnik je obavijestio novinare da je upravo danas stigao odgovor ministrice zaštite okoliša  da se mjerna postaja planira izgraditi  2010. godine. Ne možemo tako dugo čekati  jer će problem postajati sve veći kako rafinerija bude povećavala kapacitet. Gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika  prvi su potpisali peticiju, a zatim su to učinili i nazočni novinari .      
                                

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Gradonačelnik pokrenuo peticiju «Za čist zrak i očuvanu Savu»

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.