Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Gradonačelnik oštro osuđuje posljednje izjave ministra Zmajlovića

prosvjedmini.jpg

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, dr.med oštro osuđuje posljednje izjave ali i postupke ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića u vezi problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu. 
 
Naime, u subotu 10. studenoga 2012. u Zagrebu je ispred Ministarstva zaštite okoliša održan prosvjed zbog onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu. U prosvjedu je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Zoran Ivanović. Nedugo nakon što su se prosvjednici okupili ispred zgrade Ministarstva, ministar je organizirao sastanak na kojem je primio organizatore prosvjeda. Sramotno je da je zamjeniku gradonačelnika mr.sc. Zoranu Ivanoviću ulaz na sastanak bio izričito zabranjen. 
 
Tom prilikom ministar je izjavio kako se problem Rafinerije nafte Brod ne može riješiti još naredne dvije godine. Ovim putem želimo poručiti da građani Slavonskog Broda ne mogu čekati dvije godine kako bi im se omogućilo njihovo ustavno pravo na zdrav život. 
 
Građani Slavonskog Broda do sada su na demokratski način nastojali pokazati nadležnim institucijama s kakvim ekološkim problemom žive svaki dan, jer svjesni smo da je u pitanju međudržavni problem koji zahtjeva diplomatsko rješenje. No, ono zahtjeva puno veći angažman i sudjelovanje svih nadležnih institucija, što je u ovom slučaju u potpunosti izostalo. Upravo iz tog razloga čini se kako je jedina preostala mogućnost obraćanje Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.


PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Gradonačelnik oštro osuđuje posljednje izjave ministra Zmajlovića

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.