Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Građani Slavonskog Broda ne mogu čekati još dvije godine!

zagrebprosvjed.jpg

U organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava i Građanske inicijative za čist zrak iz Slavonskog Broda u subotu je u Zagrebu održan prosvjed zbog onečišćenja zraka koje uzrokuje Rafinerija nafte Brod. Na prosvjedu ispred Ministarstva zaštite okoliša okupilo se šezdesetak osoba, a predstavnike prosvjednika u konačnici je primio na razgovor i sam ministar Zmajlović. 
 
Tom je prilikom ministar izjavio kako je potpuna modernizacija rafinerije u susjednoj državi izvjesna kroz iduće dvije godine.
 
Predstavnici HHO-a istovremeno ističu da Hrvatska ovaj ekološki problem može riješiti preko JANAF-a čijim cjevovodima nafta putuje do rafinerije. 
 
Nakon što je zbog problema zagađenja zraka Slavonski Brod posjetio i sam predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović, u petak je u Gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda na ovu temu održan sastanak i sa Atašeom Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj g. Peterom Dihlmannom. 
 
Naime, početkom prošloga tjedna gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, dr.med poslao je dopis Šefu Delegacije Europske Unije u Hrvatskoj veleposlaniku Paulu Vandorenu, u kojem ga moli za pomoć zbog problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu. U istom dopisu gradonačelnik je zamolio da se s predstavnicima Delegacije EU održi i sastanak na ovu temu. Kako je g. Peter Dihlmann u petak svakako dolazio u Slavonski Brod povodom svečanog otvorenja radova na uređaju za pročišćavanje voda u sklopu IPA projekta, bila je to i prilika za održavanje sastanka u Gradskoj upravi.
 
Atašeu Delegacije Europske Unije u Hrvatskoj predani su podatci mjerne postaje Slavonski Brod. Predstavnici Delegacije EU u Republici Hrvatskoj i Grada Slavonskog Broda na temu onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu održati će još jedan sastanak. 

mt_gallery

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Građani Slavonskog Broda ne mogu čekati još dvije godine!

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.