• Ostanite doma

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Nova godina, stari problem

Nova godina, stari problem

Ministarstvo zaštite okoliša i Uprava Rafinerije nafte Brod uistinu su se potrudili uvjeriti javnost kako je remontom rafinerije započelo barem djelomično rješavanje problema onečišćenog zraka u Slavonskom Brodu. Ipak, od prvog dana remonta moglo se naslutiti da će Brođani, na žalost, i dalje udisati onečišćeni zrak. Sumnju je potvrdio gusti bijeli oblak dima koji svakodnevno izlazi iz dimnjaka rafinerije.
 
Veći dio blagdana građani Slavonskog Broda proveli su udišući zrak onečišćen benzenom i lebdećim česticama, a da to nisu mogli ni službeno potvrditi. Naime, u vrijeme očitanja najvećih koncentracija štetnih tvari u zraku dogodio se kvar na prijenosu podataka s mjerne postaje. Podatci o onečišćenju pojavili su se naknadno. 
 
Unatoč svim željama nova 2013. godina Brođanka i Brođanima za sada nije donijela čist zrak.
U prva dva dana nove godine , 1. i 2. siječnja, nije prošao niti jedan sat bez zabilježene prekomjerne koncentracije benzena i lebdećih čestica.
 
Prema posljednjim podatcima mjerne postaje Slavonski Brod u 11,00 sati satna koncentracija lebdećih čestica PM 2.5 u zraku iznosila je 43,2 µg/m3- granična vrijednost je 25 µg/m3. Istovremeno, koncentracija benzena iznosila je 7,8 µg/m3- granična vrijednost je 5 µg/m3.
 
Ovim putem ponovno se upozoravaju svi građani da svakako prate podatke o kakvoći zraka u Slavonskom Brodu do kojih mogu doći i putem službene web stranice Grada Slavonskog Broda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Nova godina, stari problem

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.