Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka

Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka

Koncentracija benzena i lebdećih čestica u zraku ponovno prelazi graničnu vrijednost. Od jučer ujutro Brođani i Brođanke kontinuirano udišu zrak onečišćen lebdećim česticama, a najveća satna koncentracija zabilježena jutros u 4,00 sata iznosila je 48,8 µg/m3. Podsjetimo granična godišnja vrijednost iznosi 25 µg/m3. 
 
Sinoć od 20,00 sati prekoračene su i granične vrijednosti benzena od 5 µg/m3 , a najviša satna koncentracija zabilježena jutros u 4,00 sata iznosila je 7,5 µg/m3. Jutros od 5,00 sati nisu dostupni podatci s mjerne postaje u Slavonskom Brodu.
 
Grad Slavonski Brod  već je 5. ožujka 2013. uputio dopis Ministarstvu zaštite okoliša u kojem ponovno upozorava na prekoračenje graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari u zraku, te postavlja pitanje što će resorno ministarstvo poduzeti da se situacija u gradu Slavonskom Brodu popravi ?
 
Zbog sporosti državne administracije dopis kojim se upozorava na konstantno zagađenje zraka Grad Slavonski Brod danas će adresirati i na Upravu Rafinerije nafte Brod. Naime, očito je da u rafineriji dolazi do kvara u tehnološkom procesu koji uzrokuje prekomjernu koncentraciju štetnih tvari u zraku.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.