Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

U posljednjih godinu dana Gradska uprava Grada Slavonskog Broda nastavila je činiti sve u okviru svojih ovlasti kako bi se spriječilo onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu. Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša upozorava Ministarstvo zaštite okoliša na svako i najmanje prekoračenje graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari u zraku. Alarmantno je da postoje razdoblja i od po nekoliko tjedana kada se takvi dopisi šalju gotovo na dnevnoj bazi.

Prije točno godinu dana nekoliko tisuća Brođanki i Brođana okupilo se na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u mirnom prosvjedu za čist zrak. Cijela Hrvatska tada je doznala za veliki ekološki problem uzrokovan radom Rafinerije nafte Brod s kojim Brođanke i Brođani, na žalost, žive i danas. Upravo zbog problema onečišćenja zraka gradonačelnika Mirka Dusparu posjetio je i predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović te predstavnici Hrvatskog helsinškog odbora. Gradska uprava o cijelom je slučaju obavijestila i relevantne ekološke udruge s područja Europske Unije.
Unatoč svim nastojanjima zrak u našem gradu danas je jednako onečišćen. Ipak, Grad Slavonski Brod i dalje će ustrajati u rješavanju ovog problema te, kao i do sada,podržati svaku hvalevrijednu akciju kojoj je cilj spriječiti daljnje onečišćenje zraka.





PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Grad Slavonski Brod ustrajan je u borbi i podržava svaku akciju protiv onečišćenja zraka

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.