Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Predstavnici ruske naftne kompanije „Zarubežneft“ najavili plinofikaciju rafinerije

Objavljeno: 27. studenoga 2013.

Predstavnici ruske naftne kompanije „Zarubežneft“ najavili plinofikaciju rafinerije

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je održao sastanak s predstavnicima ruske naftne kompanije „Zarubežneft“, tvrtke „Optima grupa“ te „Rafinerije nafte Brod“. Glavna tema sastanka, iniciranog od strane ruskih vlasnika rafinerije u susjednoj BiH, bilo je pitanje suradnje i koordinacije u aktivnostima vezanim uz poboljšanje ekologije.

Zamjenik generalnog direktora „Zarubežnefta“ Ozerov Andrej Valerjevič obavijestio je gradonačelnika o već realiziranim te planiranim ulaganjima Rafinerije nafte Brod čiji je glavni cilj smanjiti onečišćenje zraka. Između ostaloga najavljeno je da bi rafinerija do kraja 2015. godine svoje pogone trebala prebaciti na plin, što će znatno utjecati na rezultate mjernih postaja u oba grada na rijeci Savi.

Gradonačelnik je na današnjem sastanku naglasio kako je i sam više puta isticao plinofikaciju rafinerije kao jedan od najboljih načina smanjenja onečišćenja zraka.

„ Kao i do sada podržavat ću svaki projekt kojem je cilj smanjiti onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu te što prije riješiti ovaj međudržavni ekološki problem“- zaključio je gradonačelnik na današnjem sastanku.

mt_gallery