Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Mjerna postaja bilježi visoke koncentracije sumporovodika i sumporovog dioksida u zraku

Mjerna postaja bilježi visoke koncentracije sumporovodika i sumporovog dioksida u zraku

Mjerna postaja u Slavonskom Brodu danas je ponovno zabilježila veliko prekoračenje satne granične vrijednosti sumporovog dioksida SO2 i sumporovodika H2S. Tako je u 13,00 sati izmjerena koncentracija SO2 iznosila 499 µg/m3. Podsjetimo, satna granična vrijednost za sumporov dioksid iznosi 350 µg/m3. Istovremeno,  satna koncentracija sumporovodika bila je gotovo osamnaest puta veća od granične vrijednosti. Naime, prema podatcima mjerne postaje  koncentracija H2S u 13,00 sati  iznosila je 124,6 µg/m3. Sukladno Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku satna granična vrijednost H2S ne smije prelaziti 7 µg/m3. U pitanju je jedna od najvećih satnih koncentracija H2S ikad zabilježenih na mjernoj postaji u Slavonskom Brodu. Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Slavonskog Broda  ponovno je dopisom upozorio Ministarstvo zaštite okoliša na alarmantne podatke o onečišćenju zraka.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Mjerna postaja bilježi visoke koncentracije sumporovodika i sumporovog dioksida u zraku

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.