Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Problem onečišćenog zraka u Slavonskom Brodu mora se što prije riješiti

Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka; povišena koncentracija sumporovodika u zrakuStanovnici Slavonskog Broda već su godinama izloženi problemu onečišćenog zraka i unatoč svih nastojanjima i aktivnostima usmjerenim na njegovo rješavanje, Brođani i Brođanke i dalje udišu onečišćen zrak. Od 2009. godine Grad Slavonski Brod ustraje na rješavanju ovog ekološkog problema, te istovremeno podržava sve akcije i inicijative, čiji je cilj omogućiti stanovnicima Slavonskog Broda čist i zdrav okoliš. Gradonačelnik Mirko Duspara tako je podržao i Građansku inicijativu- udrugu za zaštitu okoliša i prirode, odnosno njihov apel ponovno upućen svim državnim institucijama, o kojih se traži hitno rješavanje brodskog problema onečišćenog zraka.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda i dalje svakodnevno obavještava Ministarstvo zaštite okoliša o prekoračenjima graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari u zrak, te traži hitno rješavanje problema onečišćenog zraka. Grad Slavonski Brod je omogućio i prostor za postavljanje pokretne mjerne postaje na Gradskim bazenima, te je osigurao zemljište za drugu mjernu postaju u Slavonskom Brodu. Na žalost, nove mjerne postaje samo su potvrdile da je kvaliteta zraka u našem gradu ostala loša, a velike koncentracije sumporovodika, benzena i lebdećih čestica i dalje su prisutne u zraku.

Iako je riječ o međudržavnom ekološkom problemu, o kojem mogu pregovarati samo nadležna ministarstva dviju država, on se mora riješiti što prije. Slavonski Brod danas je najveći grad na granici Europke Unije, a njegovi stanovnici već godinama udišu onečišćen zrak.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Problem onečišćenog zraka u Slavonskom Brodu mora se što prije riješiti

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.