Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Mjerne stanice bilježe povećane koncentracije sumporvodika, sumpor dioksida i lebdećih čestica u zraku

rafinerijaTijekom razdoblja od 25. listopada do 4. studenog 2015. mjerne postaje u Slavonskom Brodu u više navrata su zabilježile prekoračenje graničnih vrijednosti sumporovodika, sumpor dioksida i lebdećih čestica u zraku.

Prema Uredbi o razinama onečišćujućih tvari u zraku satna granična vrijednost za sumporov dioksid iznosi 350 µg/m3, a u ovom razdoblju najveća zabilježena satna koncentracija iznosila je 469,099 µg/m3. Granična satna vrijednost za sumporovodik iznosi 7 µg/m3, a 4. studenog na Mjernoj postaji Slavonski Brod II zabilježena je satna koncentracija od 47,8 µg/m3.

U istom razdoblju dnevne koncentracije lebdećih čestica PM10 izmjerene na Mjernoj postaji Slavonski Brod II sedam puta su prekoračile graničnu vrijednost. Najveća zabilježena koncentracija iznosila je 125,46 µg/m3, a granična dnevna vrijednost je 50 µg/m3.Obje mjerne stanice u Slavonskom Brodu i danas bilježe prekoračenja graničnih vrijednosti sumporvodika i sumpor dioksida u zraku.

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Slavonskog Broda ponovno je dopisom obavijestio Ministarstvo zaštite okoliša o zabilježenim prekoračenjima graničnih vrijednosti ovih onečišćujućih tvari.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Mjerne stanice bilježe povećane koncentracije sumporvodika, sumpor dioksida i lebdećih čestica u zraku

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.