Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Gradonačelnikov apel zbog onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu stigao i do Europske komisije

Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka

Samo nekoliko dana nakon što je gradonačelnik Mirko Duspara uputio pismo svim hrvatskim zastupnicima Europskog parlamenta, kojim upozorava na posljednje alarmantne podatke o onečišćenju zraka te ih moli da u vezi toga poduzmu stvarne mjere kako bi se olakšala sada već neizdrživa situacija u Slavonskom Brodu, stigla je i prva reakcija.

Naime, potaknut pismom gradonačelnika Mirka Duspare, zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik Izaslanstva za odnose s BiH Tonino Picula zatražio je od Europske komisije reakciju na onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu. U dopisu upućenom Europskoj komisiji g. Picula je pitao hoće li poduzeti pravne mjere kako bi utjecali na unapređenje i implementaciju zakonodavstva vezanog uz mjerenje kvalitete zraka, zbog onečišćenja zraka koje uzrokuje Rafinerija nafte Brod u Bosni i Hercegovini, u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom” te što će se poduzeti oko podizanja tehnoloških standarda u Rafineriji, a nastavno na stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju iz lipnja prošle godine.

Europska komisija je u svom posljednjem izvještaju o napretku BiH već upozorila na nedostatak napretka u usklađivanju energetskih i politika zaštite okoliša s pravnim 
stečevinama EU. Potpisivanjem Ugovora o Energetskoj zajednici BiH se Direktivom 2008/1/EZ obvezala na integrirano sprječavanje onečišćenja, a u međuvremenu 
je na snagu stupio Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP). Stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju stoga postoji i pravna osnova za reakciju Europske Komisije na onečišćenje zraka uzrokovano radom Rafinerije nafte Brod.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Gradonačelnikov apel zbog onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu stigao i do Europske komisije

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.