Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu; gradonačelnik zatražio pomoć od Kluba zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu

rafinerija1Gradonačelnik Mirko Duspara uputio je dopis Klubu zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu od kojih je u ime 100.000 građana Slavonskog Broda i okolice zatražio pomoć u rješavanju problema onečišćenja zraka.

Gradonačelnik je u upućenom dopisu ponovno naglasio da je Bosna i Hercegovina danas u procesu pristupanja Europskoj Uniji što za nju, po prvi puta, donosi obvezu usklađivanja i okolišnog zakonodavstva s europskim. Iako Grad Slavonski Brod podržava ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku Uniju, to je postupak koji će trajati još godinama, a građani Slavonskog Broda više ne mogu čekati. Upravo iz tog razloga apelirao je na pomoć pedeset zastupnika Kluba zelenih u Europskom parlamentu, čije iskustvo, bilo da je riječ o organiziranju civilnog društva ili političkom djelovanju, zasigurno može pomoći u rješavanju ovog najvećeg ekološkog problema u Hrvatskoj.

Na žalost, ovih dana je ponovno vidljivo kako pojedinci problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu koriste u svrhu prikupljanja političkih bodova. Tako se primjerice, proziva Grad Slavonski Brod za nepravovremeno izrađivanje Akcijskog plana poboljšanja kvalitete zraka, a za koji je poznato kako će se njegove mjere provoditi samo na razini Slavonskog Broda. Mjere propisane Akcijskim planom neće se odnositi na Rafineriju kao glavni izvor onečišćenja zraka, a rješenje ovog međudržavnog ekološkog problema je i dalje u rukama nadležnih ministarstava Vlade Republike Hrvatske.

Dopis gradonačelnika Klubu zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu; gradonačelnik zatražio pomoć od Kluba zastupnika Zelenih/EFA u Europskom parlamentu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.