Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Održan 6. Sastanak radne grupe za praćenje stanja zraka u Slavonskom Brodu i Brodu

IMG 2485 resize

 

Nakon što je početkom tjedna u Slavonskom Brodu održana tematska sjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, danas je u Velikoj vijećnici održan i 6. Sastanak Radne grupe za praćenje stanja zraka/vazduha na području Slavonskog Broda (RH) i Broda (BiH). Uz pomoćnicu ministra zaštite okoliša Mariju Ščulac Domac i zamjenika gradonačelnika Grada Slavonskog Broda, sastanku su prisustvovali i veleposlanik Rusije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov,prvi tajnik Veleposlanstva za gospodarska pitanja Vladimir Ivanov, treći tajnik Veleposlanstva Rusije u BiH Jurij Trubajčuk, direktor Optima grupe Andrej Ozerov, tehnički direktor Rafinerije nafte Brod Kiril Thachev, predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Općine Brod, Brodsko-posavske županije te Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Predstavnici Optima grupe su istaknuli kako je rekonstrukcija energane u Rafineriji nafte Brod u završnoj fazi što će, kako tvrde, rezultirati smanjenjem korištene količine ekološki neprihvatljivog mazuta te manjom emisijom onečišćujućih tvari. Također, naglasili su kako su u intenzivnim pregovorima s CRODUX-om oko izgradnje cjevovoda potrebnih za plinofikaciju Rafinerije i njenu opskrbu plinom s hrvatske strane te ističu kako bi taj projekt, uz potrebnu političku potporu, mogao biti realiziran tijekom iduće godine.

Na danas održanom sastanku pomoćnica ministra Marija Ščulac Domac najavila je i održavanje radnog sastanka nadležnih ministara dviju država na ovu temu u razdoblju od idućih mjesec dana.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Održan 6. Sastanak radne grupe za praćenje stanja zraka u Slavonskom Brodu i Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.