Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Grad ponovno upozorava nadležno ministarstvo na probleme u radu mjernih postaja

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša ovog je tjedna ponovno dopisom upozorio Ministarstvo zaštite okoliša, Hrvatsku agenciju za okoliš i prirodu te Državni hidrometeorološki zavod na sada već učestali problem u radu mjernih postaja u Slavonskom Brodu koje ne mjere koncentracije pojedinih onečišćujućih tvari u zraku. Tako na mjernoj postaji Slavonski Brod- 2 od 24. rujna 2016. nema podataka za CO, H2S, SO2 te lebdeće čestice PM10, a posljednjih nekoliko mjeseci nisu dostupni niti podatci za benzen. Također, na mjernoj postaji Slavonski Brod -1 od 19. rujna 2016. koncentracije svih onečišćujućih tvari se ne prikazuju svakog sata, već svaka 3-4 sata.

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša je od početka godine u više navrata dopisom upozorio Ministarstvo zaštite okoliša na problem rada mjernih postaja u Slavonskom Brodu. Tijekom posljednje četiri godine ministarstvu je poslano više od sto i sedamdeset dopisa vezanih uz problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Grad ponovno upozorava nadležno ministarstvo na probleme u radu mjernih postaja

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.