Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti održan okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka

1zrak

U organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, danas je održan okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka na kojem je ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić. Skup je otvorio predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić koji je podsjetio da se radi o 36. okruglom stolu iz Akademijinog ciklusa Modernizacija prava u sklopu kojeg su u posljednjih deset godina obrađene brojne teme s pravnog područja. Kao poseban segment, u okviru ovog ciklusa obrađene su teme vezane uz okoliš: pravna zaštita okoliša, tla, šuma, voda, prostora i mora, a u planu su i okrugli stolovi o kazneno-pravnoj i građansko-pravnoj zaštiti okoliša, čime će Znanstveno vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava HAZU završiti interdisciplinarnu obradu sve problematike vezane uz pravnu zaštitu okoliša.

Današnja znanstvena rasprava bila je posvećena problemu onečišćenja zraka koji je u suvremenom društvu postao jedan od glavnih okolišnih rizika za ljudsko zdravlje. Tom su prilikom obrađene i druge teme poput povijesti pravnog uređenja zaštite zraka od onečišćenja u hrvatskom pravu, pravne zaštite kvalitete zraka u europskom i hrvatskom pravu te pravno uređenje klimatskih promjena u međunarodnom i europskom pravu.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti održan okrugli stol o pravnoj zaštiti zraka

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.