Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Na inicijativu Grada nadležno ministarstvo traži rješenje za onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Ponovno zabilježeno onečišćenje zraka; povišena koncentracija sumporovodika u zraku

Nakon brojnih apela od strane Gradske uprave Grada Slavonskog Broda, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izradilo je prijedlog rješenja kojim bi se poboljšala kvaliteta sirove nafte u hrvatskom transportnom sustavu

Već punih devet godina oko 160.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice udiše onečišćen zrak koji sadrži prekomjerne koncentracije sumporovodika, a njegov najveći izvor, što je dokazano i studijom Instituta za medicinska istraživanja, je Rafinerija nafte Brod. U cilju ostvarivanja što kvalitetnijeg života za sve građane našeg grada, Gradska uprava već dugi niz godina poduzima sve raspoložive mjere, surađuje s državnim institucijama te podržava svaku akciju koja bi pridonijela rješavanju navedenog problema.

Gradonačelnik Mirko Duspara nedavno je na ovu temu održao sastanak s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, a na alarmantne podatke upozorio je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova. Također, krajem prošle godine dopis je uputio i predsjedniku Uprave JANAF-a od kojeg je zatražio podatke o postupku kontrole i kvaliteti nafte, koju ova državna kompanija kroz svoj naftovod distribuira Rafineriji nafte Brod, te dostavu pravilnika kojim su definirana ova pitanja.

Nakon brojnih apela te na inicijativu Gradske uprave i građana Slavonskog Broda, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike ovih je dana izradilo prijedlog rješenja kojim bi se poboljšala kvalitete sirove nafte u hrvatskom transportnom sustavu. Grad Slavonski Brod podržava svaku akciju koja za cilj ima omogućavanje temeljnih prava našim građanima, a odnosi se na pravo na čist zrak, te će i dalje težiti ostvarivanju uspješne suradnje s državnom vlasti kako bi se zaštitio okoliš i očuvalo zdravlje građana Slavonskog Broda i okolice.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Na inicijativu Grada nadležno ministarstvo traži rješenje za onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.