Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Obavijest i preporuke građanima s obzirom na današnje visoke koncentracije sumpor dioksida u zraku

Danas su tijekom tri uzastopna mjerenja u 10 sati, 11 sati i 12 sati na mjernoj postaji Slavonski Brod -1 na Jelasu zabilježene prekoračene vrijednosti sumpor dioksida čije su koncentracije redom iznosile 615,5 µg/m3, 904,6 µg/m3, 912,6 µg/m3, što je veće od 500 µg/m3 propisane Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku.

Stoga, preporučujemo građanima starije životne dobi, maloj djeci, trudnicama, kroničnim bolesnicima i osobama slabijeg zdravlja da danas tijekom dana izbjegavaju izlaz na otvoreno; da ne koriste ventilaciju kojom se u unutarnje prostore uvodi zrak; zatvore prozore i odgode uporabu kemijskih sredstava (npr. za čišćenje, otapala, boja, ljepila insekticida i sl.) koja bi mogla onečistiti zrak u unutarnjim prostorima jer se prostorije ne mogu provjetriti otvaranjem prozora.

Građani će biti javno obaviješteni ukoliko se prekoračenja koncentracija sumpora dioksida nastave i sljedećih dana, a isto tako ukoliko koncentracije budu u propisanim  okvirima.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica ONEČIŠĆENJE ZRAKA Obavijest i preporuke građanima s obzirom na današnje visoke koncentracije sumpor dioksida u zraku

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.