PRESICA ORGANIZACIJSKOG ODBORA 2. FESTIVALA AMATERSKIH KAZALIŠTA SLAVONSKI BROD, 24. DO 29.KOLOVOZA

2.fak5.jpgU povodu 2. Festivala amaterskih kazališta Slavonski Brod, koji će se pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda od 24. do 29.kolovoza održati na Ljetnoj pozornici ispred Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić (pod sloganom: „2. FAK baš je mrak“), danas je o festivalskom programu i svim pratećim detaljima javnost upoznata na konferenciji za novinare organizacijskog i izvršnog odbora.
Predsjednica Organizacijskog odbora i zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat-Pejić izrazila je uvjerenje da će se tijekom sljedećeg tjedna Brođani moći upoznati sa zavidnom kvalitetom dramskog djelovanja amaterskih kazališta iz mnogih dijelova Hrvatske i BiH što će omogućiti nastavak korisne razmjene iskustava i povezivanja dramskih amatera.
  -Sigurna sam da će Brođani prepoznati, pozdraviti i posjetiti  ovakav festival koji okupljajući velik broj mladih glumaca obogaćuje kulturnu i turističku ponudu Grada, naglasila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić.
DOLAZI  PONAJBOLJA AMATERSKA KAZALIŠNA  PRODUKCIJA
Zahvaljujući velikom zalaganju članova Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, brojni posjetitelji imat će priliku uvjeriti se u trenutno ponajbolju hrvatsku amatersku kazališnu produkciju. Drugi FAK otvorit će u ponedjeljak 24.kolovoza lanjski pobjednici iz Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik s predstavom „Dešavanje u familiji Hadumić“.
U utorak 25.kolovoza nastupit će Dramska družina Kulturno-umjetničke udruge „Seljačka sloga“ iz Nedelišća-Čakovec s predstavom „Ženidba“ N.V. Gogolja. U srijedu 26. kolovoza odigrat će se predstava „Žensko pitanje“ Fadila Hadžića u izvedbi Amaterskog kazališta Belišće.
U četvrtak 27.kolovoza nastupit će Bjelovarsko kazalište s predstavom „Soba 101 s pogledom na mrtvačnicu“ Ane Tonković-Dolenčić.
U petak 28.kolovoza na programu je predstava  Roberta Marića „Keks i grad“ Kaštelanskog kazališta, a u subotu 29.kolovoza uz dodjelu nagrada FAK će zatvoriti domaćini iz Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod s „EX cabaretom“.
O dobitnicima nagrada za najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, režiju i predstavu odlučit će Stručno povjerenstvo u nepromijenjenom sastavu: Želimir Mesarić, Ranko Bato Šiljeg i Slaven Vidak. Dobitnika nagrade publike „Grand prix“ presudit će  glasovi svih posjetitelja.
Nagradu za životno djelo, za promicanje kazališnog amaterizma u Slavonskom Brodu dobit će Mile Golubić. 
Početak svih predstava je u 20 sati uz besplatan ulaz, a u slučaju kiše alternativa je Kazališno-koncertna dvorana. Uz Grad Slavonski Brod kao glavnog pokrovitelja 2.FAK su podržali i donatori ĐĐ-Holding, ĐĐ-Alatnica, ĐĐ-TEP, Gradska turistička zajednica, Hypo Alpe Adria banka i KLD „Berislavić“.  Festival medijski pokrivaju HRT, Posavska Hrvatska, Radio Brod, Radio Slavonija, SBTV i sbiportal.
   -Nadam se da će ovo postati tradicionalna priredba krajem kolovoza, što znači da ćemo još bolje raditi i još više se truditi  organizirati ovakve kulturne priredbe. Pozivamo sve dobre ljude ovoga grada da nam se pridruže u našoj ideji, a pozivamo i publiku da nas posjeti jer obećavamo dobar program svih šest festivalskih dana, rekao je Igor Aračić, direktor FAK-a i predsjednik Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti PRESICA ORGANIZACIJSKOG ODBORA 2. FESTIVALA AMATERSKIH KAZALIŠTA SLAVONSKI BROD, 24. DO 29.KOLOVOZA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.