Održana uvodna konferencija za projekt "Plan održive urbane mobilnosti urbanog područja Slavonski Brod"

Objavljeno: 26. studenoga 2019.

IMG 9982 resize

Danas je održana uvodna konferencija za projekt „Plan održive urbane mobilnosti urbanog područja Slavonski Brod". Kao jedan od većih gradova u Hrvatskoj svjesni smo koliko je razvoj prometne infrastrukture zahtjevan zadatak. Grad Slavonski Brod ima iznimno povoljan geostrateški položaj, a u obuhvatu urbanog područja grada postoji infrastruktura cestovnog, željezničkog, riječnog i zračnog prometa. Isto tako, u gradu je trenutno uređeno oko 30 kilometara biciklističkih staza, a u planu je i daljnje povezivanje naselja unutar urbanog područja biciklističkim i pješačkim stazama.

Dakle, kako bi osigurali osnove za srednjoročni i dugoročni održivi razvoj svih vidova prometa Grad je, uz pomoć bespovratnih europskih sredstava, krenuo s projektom izrade plana urbane mobilnosti Slavonskog Broda, vrijednog 2,2 milijuna kuna, koji će dati strateški okvir i smjernice za učinkovita ulaganja u prometnu infrastrukturu.

Naime, projekt „Plan održive urbane mobilnosti urbano područje Slavonski Brod (UPSB)“ provodi se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Korisnik projekta je Grad Slavonski Brod, a partner je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

Plan obuhvaća područje grada Slavonskog Broda te općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Podcrkavlje i Sibinj

Izrada plana je u skladu sa Strategijom prometnog razvoja Republike Hrvatske, a cilj je unaprjeđenje planiranja mobilnosti urbanog područja grada.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

 

 

IMG_0008_resize.JPG IMG_0014_resize.JPG IMG_0016_resize.JPG

IMG_0021_resize.JPG IMG_0024_resize.JPG IMG_9958_resize.JPG

IMG_9968_resize.JPG IMG_9969_resize.JPG IMG_9981_resize.JPG

IMG_9982_resize.JPG IMG_9983_resize.JPG IMG_9984_resize.JPG

IMG_9992_resize.JPG IMG_9999_resize.JPG

 

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.