Otvorena multimedijska izložba “Osijek na udaru brutalne agresije”

IMG 0062 resize

Danas je u Likovnom salonu "Vladimir Becić" otvorena multimedijska izložba “Osijek na udaru brutalne agresije”, autora Zlatka Dernaja  i braniteljske udruge “Heroji Osijeka”, o stradanju  tog slavonskog  grada u Domovinskom ratu otvorena 

Izložba obuhvaća 26 panela sa četrdesetak fotografija te osmominutni dokumentarni filmski zapis o brutalnom ratnom razaranju grada Osijeka 1990-tih.

Sadržaj postave čini kolaž individualnih priča o razaranju Osijeka u nametnutom ratu i brutalnoj agresiji 1990-tih.

Autor izložbe, predsjednik braniteljske udruge “Heroji Osijeka” Zlatko Dernaj odabrao je fotografije s upečatljivim prikazom razaranja kulturne i urbanizacijske osječke baštine tijekom Domovinskog rata.

Taj reprezentativni kulturni projekt o stradanju Osijeka u Domovinskom ratu nastao je na temelju izbora fotografija iz Zbirke fotografija ratnih razaranja Osijeka 1991. Državnog arhiva Osijeka, uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Osijeka.

Ova reprezentativna izložba, prikazana  je u mnogim gradovima Hrvatske, zatim u europskom parlamentu u Bruxellesu, Budimpešti, Pečuhu i Beču, a stekla je veliku popularnost i izuzetnu dobru posjećenost.

Izložbu je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Otvorena multimedijska izložba “Osijek na udaru brutalne agresije”

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.