Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Advent u S.Brodu hologram resize

Advent u Slavonskom Brodu ove je godine vizualno još atraktivniji i sadržajno bogatiji, a pokloni Svetog Nikole i hologramska projekcija Ivaninih likova iz bajke posebno su oduševili najmlađe posjetitelje

Božićni sajam i jedinstvena blagdanska atmosfera, ali i brojna iznenađenja, ovog su vikenda u Slavonski Brod privukli mnoštvo posjetitelja. Ivanin vlak, prepun blagdanskog duha i ozarenih dječjih lica, na blagdan sv. Nikole stigao je iz Vinkovaca, dok je u subotu prijevoz autobusima organiziran iz Đakova i Požege. Građani Slavonskog Broda i brojni posjetitelji imali su priliku uživati u nastupu mađioničara, hologramskoj projekciji Ivaninog svijeta bajki na vodenom zidu kanala uz Tvrđavu, bogatoj gastronomskoj ponudi te se družiti s Potjehom, Kosjenkom, Tintilinićem i Domaćima na raznim lokacijama u gradu. Dječicu je posebno razveselio Sveti Nikola koji je, stigavši u kočiji, svima podijelio prigodne darove, dok su večernji dio programa obilježili koncerti Kiće Slabinca te Dominik&CO. 

Ponosan sam što mogu reći da Slavonski Brod ove godine ima uistinu bajkoviti advent, a sve zahvaljujući ponovnom oživljavanju likova najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Divno je vidjeti mnoštvo nasmiješenih dječjih lica kako radoznalo šeću gradom i upijaju ovaj jedinstveni božićni ugođaj. Bogat i raznovrstan sadržaj naše sugrađane i drage goste očekuje i narednih dana stoga pozivam sve generacije da nam se pridruže i uživaju u jedinstvenoj božićnoj bajci“, rekao je gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara. 

Uz bogat blagdanski program koji se sastoji od brojnih koncerata, predstava, radionica za djecu i božićnog sajma na kojemu izlagači prigodnog božićnog asortimana predstavljaju svoje proizvode, posjetitelji se mogu zabaviti i na dvama klizalištima, u Tvrđavi i na glavnom gradskom trgu. Osim po sadržaju, Advent iz davnina jedinstven je i po uređenju pa tako Korzo krasi impresivna adventska dekoracija - pop up knjiga Priče iz davnine u sklopu koje posjetitelji mogu ući u šumu Striborovu, zaplesati kod bake i Domaćih, družiti se s Potjehom, Marunom i Ljutišom te se slikati s Nevom kod njenog mlina. Kad se upale večernja svjetla, posebnu pažnju privlači "svjetleća" bajka smještena tik do Ivaninog spomenika, a diljem grada raspoređeni su i prigodno ukrašeni punktovi za fotografiranje s Ivaninim likovima.

Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te sve ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da posjete Slavonski Brod te uživaju u nezaboravnom Adventu iz davnina koji traje sve do 29. prosinca i donosi brojna iznenađenja.

Advent iz davnina, inspiriran animiranim interaktivnim obradama „Priča iz davnina“ koje su osvojile brojne nagrade promovirajući djelo Ivane Brlić Mažuranić u cijelom svijetu, osmislila je umjetnička direktorica Helena Bulaja Madunić na poziv Grada Slavonskog Broda. Nastavak je to uspješnog projekta Vlak iz davnina iz travnja ove godine kada je Slavonski Brod upriličio bajkovitu proslavu rođendana najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Cjelokupni program Adventa iz davnina možete pogledati na linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.