SPORTSKA DVORANA „VIJUŠ“ NAKON ZAVRŠETKA HIDRANTSKE MREŽE NA TEHNIČKI PREGLED

sdvijus1.jpgRadovi na izgradnji Sportske dvorane „Vijuš“ pri samom su završetku i  nakon dovršetka preostalog istočnog dijela hidrantske mreže stvorit  će se uvjeti za tehnički pregled o čemu će ovisiti kada će sportski kompleks s velikom dvoranom za rukomet i dvije manje za treninge dobiti uporabnu dozvolu i biti predan na korištenje Gradu. 
Ovog tjedna nastavljeno je uređenje prilaznog trga, a uskoro se očekuje  i postavljanje rasvjete. Radi dogovora o ubrzanom rješavanju preostalih problematičnih detalja gradonačelnik dr. Mirko Duspara u Zagrebu je razgovarao s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja.
   Dogovoreno je da će Grad isfinancirati istočni dio hidrantske mreže što će koštati oko 150.000 kuna kako bi se što prije mogao obaviti i taj dio ispitivanja hidrantske mreže što je uvjet za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole. 
Što se tiče unutrašnjosti, u velikoj dvorani ostalo je nedovršeno jedino postavljanje sjedalica. Na sastanku u Zagrebu dogovoreno je da Ministarstvo financira nabavu sjedalica sa 105 kuna, a razliku do 187 kuna (plus pdv) snosit će Grad Slavonski Brod. Sada je na izvoditeljima radova da raspišu natječaj, nabave i postave  2200 sjedalica s naslonom. 
Osmerostazna kuglana u suterenu dvorane, čiju je gradnju i opremanje  potpuno financirao Grad, gotova je i čeka završetak hidrantske mreže i tehnički pregled.
Prateći poslovni prostori izvedeni su u „roh bau“.  Grad će uskoro raspisati natječaj za iznajmljivanje tih prostora gdje će korisnicima dati mogućnost da ih sami opreme, a prihod od iznajmljivanja bitan je za buduće održavanje dvorane što će iziskivati velike troškove.
Procjenjuje se da je u dovršetak izgradnje SD „Vijuš“ Ministarstvo uložilo oko 38 milijuna kuna, a Grad u uređenje prilaznog trga, izgradnju ceste i parkirališta, kuglane i trafo stanice oko 10 milijuna kuna. 
Dogodine će biti izgrađena i nova prilazna cesta s istočne strane dvorane od Vrazove prema prometnici za Poloj uz koju će se naći i nova parkirališna mjesta.
dvoran97a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

dvvijus2.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

okolvij3.jpg 

 

 

 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti SPORTSKA DVORANA „VIJUŠ“ NAKON ZAVRŠETKA HIDRANTSKE MREŽE NA TEHNIČKI PREGLED

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.