Preminuo Dubravko Jelčić, akademik, povjesničar književnosti i počasni građanin Slavonskoga Broda

 8538e6ca6fbcbcbd20a6

Počasni građanin Slavonskoga Broda, akademik, povjesničar književnosti, književni kritičar, političar, pjesnik, publicist i prozaik Dubravko Jelčić preminuo je u 90. godini života, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag.

Istaknuti akademik Dubravko Jelčić objelodanio je nekoliko stotina znanstvenih, stručnih i literarnih radova, bio je izvršni, a zatim i glavni urednik edicije Matice hrvatske Stoljeća hrvatske književnosti. Zbog sveukupnog doprinosa hrvatskoj književnosti, promicanju i očuvanju istine o hrvatskom nacionalnom i državnom identitetu, za ljubav prema zavičaju i domovini Hrvatskoj, 2006. godine mu je dodijeljena Povelja počasnog građanina Grada Slavonskoga Broda. Povelja počasnog građanina zasluženo je i javno odavanje priznanja njegovom nepobitnom doprinosu koji nikada neće biti zaboravljen. 

Pogođeni viješću izražavamo duboku sućut obitelji i prijateljima Dubravka Jelčića sa željom da pronađu snagu i utjehu u ovim teškim trenutcima. 

 

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Preminuo Dubravko Jelčić, akademik, povjesničar književnosti i počasni građanin Slavonskoga Broda

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.