Brodski mališani dobili još jedan moderni gradski vrtić „Gita“

prva

Grad Slavonski Brod nastavlja s kontinuiranim ulaganjem i osuvremenjivanjem objekata predškolskih ustanova pa je tako danas svim brodskim mališanima svoja vrata otvorio  još jedan moderno uređen novi gradski Dječji vrtić „Gita“ u Ulici Augustina Kažotića. Vrtić je opremljen višenamjenskim dvoranama, prostorom za odgajatelje i upravu te popratnom opremom i didaktičkim materijalima za još kvalitetniji boravak djece, a u njemu će svoje mjesto pronaći 55 djece smještenih u tri odgojne skupine. Investicija je vrijedna 7,8 milijuna kuna. 

"Iznimno mi je drago što danas otvaramo još jedan novi, suvremeni dječji vrtić jer Grad Slavonski Brod posebnu brigu vodi o svojim najmlađim sugrađanima kako bi im osigurao još sadržajniji i primjereniji boravak. Samo stalnim ulaganjem u projekte koji donose nove sadržaje za naše sugrađane i koji im omogućuju još bolje uvjete života možemo potaknuti pozitivne demografske trendove i privući mlade i iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda", rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nastavak je to aktivnosti kojima Grad već godinama radi na stvaranju još boljih uvjeta za predškolski odgoj na području grada. Podsjetimo, od 2010. godine izgrađena su čak tri dječja vrtića, „Hlapić“, „Tintilinić“ i „Potjeh“ čijom se izgradnjom dobilo više od 3,000 kvadrata vrtićkog prostora u koje je smješteno 400 djece i popunjeno 57 novih radnih mjesta. Svi gradski dječji vrtići energetski su i obnovljeni, u što je uloženo 8,5 milijuna kuna, a u tijeku je energetska obnova u četiri osnovne škole.

Uz otvorenje novog dječjeg vrtića, Grad Slavonski Brod radi i na preuređenju dijela Sportske dvorane Vijuš u kojem će otvoriti prvi sportski dječji vrtić. Sportski vrtić u Slavonskom Brodu bit će prvi dječji vrtić s takvim programom na ovim prostorima, a ujedno će obuhvaćati još jedan moderno uređen gradski prostor za djecu predškolskog uzrasta.  

Grad kontinuirano ulaže u razvoj i kvalitetu sustava predškolskog odgoja i obrazovanja te je ove godine za te svrhe osigurano 30 milijuna kuna.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Brodski mališani dobili još jedan moderni gradski vrtić „Gita“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.