Nacionalni dan invalida rada Hrvatske

13. veljače 2009. godine Hrvatski sabor je na svojoj sjednici donio odluku o proglašenju Nacionalnog dana invalida rada koji se od tada obilježava svake godine 21. ožujka.  

Odabrani datum, 21. ožujka, veže se uz događanja iz 1956. godine kada se u Belgiji dogodila rudarska nesreća u kojoj su stradale 262 osobe.

Ovom odlukom Hrvatski sabor nastojao je osvijestiti javnost ukazujući na probleme osoba s invaliditetom, predrasude i stereotipe koji ih prate tijekom njihovog života.

Obilježavanjem današnjeg dana skreće se pozornost na potrebu stvaranja uvjeta za sprječavanje ozljeda na radu provedbom propisanih mjera zaštite na radu, sprječavanju stvaranja profesionalnih bolesti i shvaćanju važnosti socijalne integracije i sudjelovanja invalida rada u životnoj zajednici.

U Slavonskom Brodu, Udruga invalida rada djeluje još od 1997. godine kao dragovoljna, socijalna, nestranačka i neprofitabilna udruga s humanitarnim ciljevima, a kroz svoje djelovanje okuplja invalide rada, osobe s tjelesnim oštećenjem i korisnike tuđe njege i pomoći na području Grada i pripadajućih općina i informira ih o njihovim pravima.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Nacionalni dan invalida rada Hrvatske

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.