Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

 

Svake godine, 21. ožujka, obilježava se Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Prvi puta je obilježen u Singapuru 2006. godine nakon čega se obilježavanje proširilo diljem cijelog svijeta.

Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška, a nastaje u trenutku začeća. U prosjeku se jedno od 650 novorođene djece rađa s Downovim sindromom. Sindrom pogađa sve rasne skupine i može se javiti u bilo kojoj obitelji, bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života.

Ukoliko građani žele obilježiti ovaj dan i dati podršku svim osobama s Downovim sindromom u nadi da se i oni integriraju u društvo te da im se omogući kvalitetniji život, mogu to napraviti oblačenjem različitih čarapa zato što ih osobe kojima je dijagnosticiran ovaj poremećaj ne mogu upariti.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.