Preraspodjelom sredstava Državnog proračuna znatno umanjen planirani iznos za OŠ „Milan Amruš“

Grad Slavonski Brod danas je uputio dopise Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Ministarstvu financija s molbom da preispitaju uskraćivanje planiranih sredstava za izgradnju nove Osnovne škole „Milan Amruš“ u Slavonskom Brodu jer se Odlukom o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu, zbog složene situacije kriznoga vremena, iznos znatno umanjio sa 14.700.00,00 kuna na 520.000,00 kuna.

S obzirom da je izgradnja Osnovne škole „Milan Amruš“ u Slavonskom Brodu planirana još od 2013. godine te da su se Državnim proračunom Republike Hrvatske za 2020. godinu i projekcijama za 2021. i 2022. godinu konačno osigurala sredstva za izgradnju, Grad Slavonski Brod smatra da postoji opravdana potreba za sufinanciranjem ovog projekta od strane države i time će se nadalje zalagati da se planirana sredstva ne oduzimaju najosjetljivijoj skupini djece koja zaista zaslužuju konačno ostvarenje nužnih uvjeta za psihosocijalnu rehabilitaciju, odgoj i obrazovanje.

Podsjećamo, Osnovna škola „Milan Amruš“ jedina je škola za djecu s posebnim potrebama na području Brodsko-posavske županije i šire, a Grad Slavonski Brod je financirao izradu projektne dokumentacije za ovaj nužan projekt, osigurao zemljište za izgradnju te ishodio građevinsku dozvolu.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Preraspodjelom sredstava Državnog proračuna znatno umanjen planirani iznos za OŠ „Milan Amruš“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.