Obilježavamo 75. obljetnicu oslobođenja grada Slavonskog Broda od fašizma


Na današnji dan, 21. travnja 1945. godine partizanske snage oslobodile su grad Slavonski Brod od četverogodišnjeg fašističkog terora.
Tijekom Drugog svjetskog rata Slavonski Brod je, uz Zadar, bio jedan od najbombardiranijih gradova u Hrvatskoj u kojem su poginule 432 osobe, dok je na širem području tadašnje općine, od Lužana do Velike Kopanice, život izgubilo 880 civila.
Slavonski Brod oslobođen je nakon sedmodnevnih borbi noću 20/21. travnja 1945. godine kada su jedinice 1. armije (5., 6. i 17 divizije) oko 23 sata ušle u grad. Slavonski brod je dao dvije udarne brigade, 4. i 25. brodsku brigadu, koje su bile ponos grada i Slavonije jer je samo Slavonski Brod imao dvije brigade koje su nosile njegovo ime. A uz njih i Diljski narodnooslobodilački partizanski odred.
Na ovaj dan sjećamo se svih onih koji su, uz velike žrtve, oslobodili naš grad od fašizma i time promicali antifašizam kao temeljnu ljudsku vrijednost. 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obilježavamo 75. obljetnicu oslobođenja grada Slavonskog Broda od fašizma

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.