Grad Slavonski Brod ponovno zatražio pomoć nadležnih institucija u vezi početka rada Sveučilišta

Korzo 4

Grad Slavonski Brod danas je uputio dopise predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Ministrici znanosti i obrazovanja, Ministru financija, predsjedniku Hrvatskog sabora i svim saborskim zastupnicima s molbom da se otvoreno založe i pomognu ubrzanju početka rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu.
Kao što je poznato, Hrvatski sabor je na svojoj sjednici 15. rujna 2015. godine donio Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu koji je stupio na snagu u listopadu iste godine. Unatoč do sada uloženim naporima, projekt koji je od iznimne važnosti za Grad Slavonski Brod, njegove stanovnike, ali i šire područje, ozbiljno kasni, stoga smo zatražili pomoć kako bi projekt konačno saživio.
Nakon niza godina osporavanja od strane Rektorskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koja nisu prošla na Ustavnom sudu te nakon dugogodišnjeg zalaganja Grada Slavonskog Broda, po prvi puta su Državnim proračunom republike Hrvatske za 2019. godinu (kao i projekcijama proračuna za 2020. i 2021.) osigurana inicijalna sredstva za rad Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Međutim, Sveučilište u Slavonskom Brodu nije krenulo s radom, a Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku još uvijek nije donijelo potrebne odluke kako bi se s radom moglo započeti.
S obzirom da Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku kontinuirano pokreće nove studijske programe (npr. Farmacija, Šumarstvo i zaštita prirode, Socijalni rad, Povijest umjetnosti, Sociologija, Dentalna medicina, Arhitektura, Automobilsko računarstvo i komunikacije...) što nedvojbeno ukazuje na potrebu i veliki interes učenika u našoj regiji, kao i postojanje velikog broja budućih studenata. Nastavno na navedeno, postojanje i rad Sveučilišta u Slavonskom Brodu svakako je potrebno i opravdano. 

Svjedoci smo kontinuiranog zastoja koji ozbiljno dovodi u pitanje dinamiku ostvarenja tog projekta, stoga smo u ime svih građana Slavonskog Broda, a osobito mladih, zamolili za pomoć ubrzanju početka rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu, a naposljetku i poštivanju Zakona koji je donio Hrvatski sabor.

Dopis upućen nadležnim institucijama nalazi se u prilogu. 

Prilog (pdf.) 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Grad Slavonski Brod ponovno zatražio pomoć nadležnih institucija u vezi početka rada Sveučilišta

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.