Danas obilježavamo 25. godišnjicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“


Na današnji datum prije dvadeset i pet godina započela je vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije Republike Hrvatske - operacija „Bljesak“.
1. svibnja 1995. godine hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom su akcijom, nakon četiri godine okupacije, oslobodili okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji.
U najopsežnijoj oslobodilačkoj akciji Domovinskog rata sudjelovalo je 7.200 hrvatskih vojnika i policajaca. Oslobađajući zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena.
Vojno-redarstvena akcija „Bljesak“ bila je uvod u konačno oslobađanje Hrvatske. Tijekom "Bljeska" Hrvatska je pokazala svoju snagu, a ova pobjeda značila je olakšanje hrvatskom narodu i državnom vrhu. Obilježavanjem ovoga dana želimo se prisjetiti i odati počast hrvatskim braniteljima i svima koji su stradali tijekom „Bljeska“.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Danas obilježavamo 25. godišnjicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.