OBILJEŽEN DAN BEZ AUTOMOBILA U SKLOPU EUROPSKOG TJEDNA KRETANJA

roleri1.jpgU sklopu Europskog tjedna kretanja danas je u Slavonskom Brodu nizom priredbi obilježen Dan bez automobila u cilju jačanja svijesti građana o opasnostima od onečišćenja zraka, pojačane buke i prometne zagušenosti uslijed  prekomjernog korištenja osobnih automobila umjesto javnog gradskog prijevoza, pješačenja, vožnje bicklima i rolama.  
Na radost pješaka i biciklista za promet motornih vozila bile su zatvorene ulice u središtu grada od 9 do 14 sati kao i cesta prema  Poloju. Mališani iz dječjih vrtića oslikavali su pločnike u Ulici Petra Krešimira IV i Gupčevoj, a nekoliko stotina učenika osnovnih škola i Brođana starijih uzrasta sudjelovalo je u vožnji biciklima i rolama i trčanju do Poloja.
Koncesionar javnog gradskog prijevoza nekoliko sati besplatno je prevozio putnike rano ujutro i poslije podne dok su promet na najfrekventnijim raskrižjima regulirali pripadnici prometne jedinice mladeži.
Uvođenjem javnog gradskog prijevoza i subvencioniranjem prijevoza za socijalno najugroženije sugrađane, izgradnjom novih šetnica uz vodotokove te pješačkih i biciklističkih staza, Grad Slavonski Brod posljednjih se godina aktivnije uključio u provedbu ciljeva Europskog tjedna kretanja  čiji je ovogodišnji moto bio „Za bolju klimu u gradovima“.

crtaci.jpg

 

 

 

 

 

 

 

roleri.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti OBILJEŽEN DAN BEZ AUTOMOBILA U SKLOPU EUROPSKOG TJEDNA KRETANJA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.