Završeni radovi na izgradnji trećeg reciklažnog dvorišta

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta su završeni. Izvođač je radove izvršio u ugovorenom roku i podnesen je zahtjev za uporabnu dozvolu. Reciklažno dvorište će započeti s radom nakon izdavanja uporabne dozvole sukladno Zakonu o gradnji te nakon upisivanja reciklažnog dvorišta u Očevidnik reciklažnih dvorišta sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.

Izgradnju trećeg reciklažnog dvorišta financira Europska unija iz Kohezijskog fonda u visini 85% prihvatljivih troškova, odnosno 593.698,00 kuna. Zahvat se odvijao na odlagalištu otpada „Vijuš“ u Slavonskom Brodu, a ovim je projektom izgrađena nadstrešnica za opasni otpad te su nabavljeni svi spremnici za otpad propisan pravilnikom o gospodarenju otpadom koji se prikuplja u reciklažnom dvorištu.

Cilj ovog projekta je potaknuti i povećati odvajanje te prikupljanje problematičnog otpada iz kućanstva, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila i dr., smanjiti odbacivanje otpada u miješani komunalni otpad i u okoliš, povećati stopu odvojeno prikupljenog otpada te smanjiti količinu otpada koja se odlaže na odlagalište.

Izgrađeno reciklažno dvorište doprinijet će održivom gospodarenju otpadom i unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom. Nakon stavljanja u pogon, reciklažnim dvorištem će upravljati TD Komunalac d.o.o.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Završeni radovi na izgradnji trećeg reciklažnog dvorišta

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.