Na projektu „Zaposlena“ s radom započinju još 23 žene

 IMG 3595 resize

Budući da je provođenje projekta „Zaposlena“ pozitivno zaživio u Slavonskom Brodu te s obzirom na postojanje potrebe za pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama na području grada, Grad Slavonski Brod je dodatno zaposlio 23 žene koje će se brinuti o još 138 građana koji pripadaju posebno osjetljivoj i potrebitoj skupini.

Tako je sada u projekt uključeno ukupno 85 žena koji se brinu za 518 starih i nemoćnih osoba na području grada Slavonskoga Broda.

Cilj ovog projekta je ublažiti rizik od siromaštva kao rezultata nezaposlenosti za nezaposlene žene kojima prijeti socijalna isključenost te pad razine kvalitete života kroz njihovo osposobljavanje i angažman u pružanju podrške u svakodnevnom životu. Tako se zapošljavanje odnosi na žene s najviše srednjom školskom spremom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na dobi starije od 50 godina, za žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji.

Projekt „Zaposlena“ provodi se u okviru instrumenta „Zaželi - Program zapošljavanja žena“, broj poziva: UP.02.1.1.05.  u kojemu Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nastupa u ulozi posredničkog tijela prve razine, a Hrvatski zavod za zapošljavanje u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga. Ovaj instrument provodi se u okviru Prioritetne osi 2, Specifičnog cilja 9.i.1.: Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Grad Slavonski Brod je nositelj projekta, a projektni partneri Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativnu udrugu Obraduj sebe i druge. Ukupna vrijednost projekta je 9.947.797,60 kuna. Iznos bespovratnih EU sredstava iznosi 9.947.797,60 kuna i projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

Logotip projekta: 

Korisnik:

Grad Slavonski Brod 

Projektni partneri: 

Kreativna udruga Obraduj sebe i druge 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Na projektu „Zaposlena“ s radom započinju još 23 žene

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.