Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

IMG 3679 resize

Grad se već godinama, u gradskim razvojnim planovima, zalaže za obnovljive izvore energije. Grad Slavonski Brod čini sve kako bi se smanjilo zagađenje te svojim primjerom potiče građane na kupnju električnih automobila, a kako bi podigao svijest o važnosti zaštite okoliša i smanjenju emisije štetnih tvari, povećava i broj punktova za punjenje istih.

Tako se Grad, nakon odobrenja zahtjeva za sufinanciranje gradnje punionice vozila na električnu energiju od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40% ukupne investicije, odlučio na gradnju brze punionice vozila na lokaciji u Vukovarskoj ulici uz postojeću punionicu. Nova punionica za punjenje električnih automobila danas je stavljena u pogon. 

Na novoizgrađenoj brzoj punionici moguće je istovremeno puniti dva vozila s ukupno tri različita priključka. Istovremeno punjenje dva vozila moguće je kombinacijom DC i AC priključka. Punjenje je za sada besplatno, a usluga punjenja električnih automobila bit će dostupna 0-24, sedam dana u tjednu. U slučaju nejasnoća i bilo kakvih pitanja u vezi punionice možete se obratiti na info e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Više tehničkih informacija o punionici nalazi se u tablici.

Ovime se Grad Slavonski Brod pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti. Punioca za električna vozila ujedno je i razina više za turiste koji u grad Slavonski Brod stižu električnim vozilima.

Slike nove električne punionice možete vidjeti u danoj galeriji fotografija. 

Standard
punjenja
CCS CHAdeMO   AC priključak
Maksimalna
izlazna snaga
punionice
 50 kW  50 kW  43 kW
Trenutno
raspoloživa
izlazna snaga
punionice
 40 kW  40 kW  10 kW
Tip
konektora
CCS 2
(Combo 2) 
 CHAdeMO /
JEVS G105
 Tip 2 Menekes
Izgled
konektora
 p1 resize  p2 resize  p3 resize
Kompatibilnost
sa načinom
punjenja
Način 4 (punjenje
istosmjernom
strujom)
Način 4 (punjenje
istosmjernom
strujom)
Način 2 i Način 3
(punjenje izmjeničnom
strujom)
Dužina kabela  3 m  3 m  3 m
Odgovarajuće
vozilo
BMW, Volkswagen,
GM, Porsche,
Audi, itd.
Nissan, Mitsubishi,
Peugeot, Citroen,
KIA, itd.
Renault, Daimler,
Tesla, itd.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.