Grad osigurao sredstva za financiranje projekta „Izgradnja biciklističke infrastrukture na području Grada Slavonskog Broda“

Grad Slavonski Brod osigurao je bespovratna sredstva za financiranje projekta „Izgradnja mreže biciklističke infrastrukture na području grada Slavonskog Broda“. Odluku je donijelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u ulozi Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“.  

Bespovratna sredstva za sufinanciranje Projekta dodjeljuju se u ukupnom iznosu od 21.498.716,44 kuna koja predstavljaju 85% prihvatljivih troškova projektnog prijedloga. Sredstva za preostalih 15% prihvatljivih troškova osigurava prijavitelj, Grad Slavonski Brod u iznosu od 3.794.081,46 HRK.

Provedbom projekta "Izgradnja mreže biciklističke infrastrukture na području grada Slavonskog Broda", ukupne vrijednosti 25.292.797,90 kuna, izgradit će se biciklističke staze u gradu u dužini od 16.414 metara što će doprinijeti povećanju broja korisnika bicikla kao sredstva prijevoza u dnevnim putovanjima/migracijama te povećanju sigurnosti biciklista i pješaka u prometu na području grada Slavonskog Broda.

Također, projekt predviđa i postavljanje nove prometne signalizacije na mjestima vertikalne signalizacije (znakova) i horizontalne signalizacije.

Ovako definirani EU projekt će unaprijediti biciklističku mrežu grada Slavonskog Broda, povećati sigurnost biciklista i pješaka u prometu na području grada Slavonskog Broda te smanjiti broj nesreća u prometu u kojima sudjeluju biciklisti i pješaci. Projekt će doprinijeti i prijelazu putničkih putovanja na održive oblike prijevoza (biciklizam i pješačenje), smanjiti korištenje privatnih vozila u gradu Slavonskom Brodu i time ublažiti negativne utjecaje na okoliš i gužve u cestovnom prometu.

Popis ulica obuhvaćenih projektom:

 • Aleja Miroslava Krleže – ukupne duljine zahvata: 1.964 metara,
 • Borovska ulica i Ulica Hanibala Lucića – ukupne duljine zahvata: 720 metara,
 • Ulica dr. Mile Budaka – istok – ukupne duljine zahvata: 1.218 metara,
 • Ulica dr. Mile Budaka – zapad – ukupne duljine zahvata: 474 metara,
 • Ulica Eugena Kumičića – ukupne duljine zahvata: 2.095 metara,
 • Ulica Josipa Bašića – ukupne duljine zahvata: 761 metara,
 • Ulica Josipa Runjanina – ukupne duljine zahvata: 887 metara,
 • Ulica Svetog Antuna - ukupne duljine zahvata: 2.275 metara,
 • Vinogradska cesta – ukupne duljine zahvata: 3.135 metara,
 • Vukovarska ulica – ukupne duljine zahvata: 255 metara,
 • Zagrebačka ulica – ukupne duljine zahvata: 2.630 metara.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

 • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
 • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Grad osigurao sredstva za financiranje projekta „Izgradnja biciklističke infrastrukture na području Grada Slavonskog Broda“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.