Gradu odobrena bespovratna sredstva za projekt „Kuća Tambure – Slavonska notna bajka – opremanje“

IMG 9837 resize

Gradu Slavonskom Brodu dodijeljena su bespovratna sredstva za sufinanciranje projekta „Kuća Tambure – Slavonska notna bajka – opremanje“ u iznosu od 4.250.000,00 kuna što predstavlja ukupno 85% prihvatljivih troškova te najviši iznos bespovratnih sredstava koja se mogu dodijeliti Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava. Grad Slavonski Brod u obvezi je osigurati sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu od 750.000,77 kuna, što predstavlja preostalih 15% iznosa.

Opremanju Kuće Tambure prethodi projekt u provedbi, odnosno infrastrukturni zahvati kojima se restaurira sjeverni dio zapadnog kavalira Tvrđave Brod u kojem će biti smještena Kuća Tambure.  Restauriranim će se prostorima dati novi sadržaj kako bi Kuća Tambure postala interaktivni centar posvećen tradicionalnoj tamburaškoj glazbi i tradicijskom hrvatskom glazbenom instrumentu.

Projekt opremanja Kuće Tambure uključuje audio-vizualna rješenja i muzejski postav (tradicionalni glazbeni instrument bit će interpretiran u doživljaju zvuka i prostora), majstorsku radionicu s izložbenim prostorom, suvenirnicu/čitaonicu i polivalentnu koncertnu dvoranu za tamburaška i folklorna natjecanja, seminare, koncerte, festivale i druge manifestacije.

Završetkom projekta, Kuća Tambure postat će suvremeni multimedijalni interpretacijski centar posvećen tamburi koji će stvarati inovativne kulturno umjetničke, edukativne i druge sadržaje. Cilj projekta je stvoriti javni prostor i nove turističko-kulturne proizvode kao važan dio ukupne turističke ponude Grada Slavonskog Broda i cijele Slavonije, ali i važan element u urbanizaciji i kulturnom razvoju gradskog lokaliteta.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Gradu odobrena bespovratna sredstva za projekt „Kuća Tambure – Slavonska notna bajka – opremanje“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.