Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

IMG 4707 resize
108. brigada ZNG ustrojena je 28. lipnja 1991. godine u selu Podcrkavlje i tijekom 1991. i 1992. godine ratovala je na području Slavonske i Bosanske Posavine. Tijekom ratnog djelovanja u obrani domovine život je izgubio 161 pripadnik brigade, dok ih je ranjeno 751, što dovoljno govori o njenom doprinosu za obranu Hrvatske u Domovinskom ratu

Obilježavajući 29. obljetnicu svog osnutka u znak sjećanja na sve poginule, ranjene i umrle pripadnike brigade položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“ te spomenika poginuloj djeci ispred Osnovne škole „Hugo Badalić“ u Slavonskom Brodu.

Obilježavanju 29. obljetnice osnutka 108. brigade prisustvovali su roditelji poginulih branitelja, članovi Udruge 108. brigade, predstavnici Hrvatskog sabora i Vlade RH, Brodsko-posavske županije, PU Brodsko-posavske, predstavnici HVIDR-e, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političkih stranaka. U znak sjećanja na sve poginule, ranjene i umrle pripadnike brigade vijenac su, ispred Grada Slavonskog Broda, položili i zamjenici gradonačelnika Tea Tomas i Hrvoje Andrić.

U sklopu programa obilježavanja obljetnice osnutka 108. brigade ZNG-a jučer je u Podcrkavlju u poslijepodnevnim satima održana sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.