RAZVOJNA AGENCIJA PRIJAVILA PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE S BIH IZ IPA PROGRA

razvojna sb.jpgRazvojna agencija Grada Slavonskog Broda u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom pripremila je i prijavila projektni prijedlog za prvi  natječaj iz IPA programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine zajedno s Brčko Distriktom. Projekt je prijavljen pod Prioritetom 1.Stvaranje zajedničkog gospodarskog područja te Mjerom 1.2.Promicanje poduzetništva.
Opći cilj ovoga projekta je povećati konkurentnost gospodarstva u prekograničnim područjima Slavonskog Broda i Distrikta Brčko kroz razvoj prekograničnih partnerstva i jačanjem institucija za podršku poduzetništvu.
Specifični ciljevi projekta su uspostava alata za unapređenje prekogranične suradnje između malih i srednjih poduzeća, povećanje razine znanja i profesionalnih vještina malih i srednjih poduzeća te jačanje kapaciteta institucija za podršku poduzetništvu.
CILJ – POVEĆATI KONKURENTNOST I RAZINU ZNANJA
Neke od aktivnosti koje se planiraju provoditi su organiziranje prekograničnih gospodarskih foruma u Slavonskom Brodu i Brčko Distriktu gdje bi se omogućili izravni susreti poduzetnika, predstavljanje potencijala koje postoje kod poduzetnika u ovim područjima te eventualni poslovni sporazumi i stvaranje partnerstva među poduzetnicima. Kroz edukacije i seminare za poduzetnike u određenim područjima koja su prepoznata kao nedostatna (podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, podizanje razine informatičkih i ICT znanja te predstavljanje prilika i mogućnosti poslovanja u EU) planira se podići razina znanja  i vještina poduzetnika da bi bili što konkurentniji na zahtjevnom tržištu. Isto tako biti će odrađeno nekoliko ciklusa treninga za djelatnike poduzetničkih potpornih institucija.
PARTNERI – VELEUČILIŠTE I  GOSPODARSKE KOMORE
Partneri na projektu s hrvatske strane su Grad Slavonski Brod kao glavni nositelj i prijavitelj projekta, Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda koja je u potpunosti kreirala ideju i operativno pripremila projektnu prijavu te Veleučilište u Slavonskom Brodu koje je nositelj  aktivnosti edukacije za mala i srednja poduzeća. Sa strane BiH partneri su Privredna komora Brčko Distrikta, Vlada Brčko Distrikta te međunarodni partneri iz Europske unije -Gospodarska komora Beč i Gospodarska komora Austrije.
Partneri iz EU će prezentirati specifičnosti i mogućnosti poslovanja u Europskoj uniji te prenijeti svoj ''know-how'' našim poduzetnicima. Taj transfer međunarodnog znanja iz EU daje dodatnu dimenziju i to se smatra velikim adutom za ovaj projekt.
REZULTATI  NATJEČAJA U SVIBNJU 2010. GODINE
Sredstva kao i broj odobrenih projekata po ovome natječaju su ograničeni. Očekuje se veliki broj projektnih prijava iz RH i BiH, dok će vrlo malom broju biti odobrena financijska sredstva za implementaciju svojih aktivnosti. Krajnji rezultati natječaja se očekuju u svibnju slijedeće godine.  

IPA CBC program (Instrument for Pre-Accession Cross-Border Cooperation) između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine je program prekogranične suradnje kojim  Europska komisija  nastoji obnoviti prijašnje prekogranične veze i aktivnosti između RH i BiH, u isto vrijeme baveći se nekima od zajedničkih društveno-gospodarskih i ekoloških pitanja kao što je poticanje stvaranja prekograničnih mreža i partnerstava te razvoj zajedničkih prekograničnih djelovanja radi ponovnog jačanja gospodarstva, zaštite prirode i okoliša te veće društvene povezanosti programskog područja.
Cilj programa je izgradnja kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za upravljanje programima EU-a i pripremanje tih institucija za upravljanje budućim programima kada zemlje uđu u Europsku uniju.

.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti RAZVOJNA AGENCIJA PRIJAVILA PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE S BIH IZ IPA PROGRA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.