JAVNE TRIBINE U DOMOVIMA MO BUDAINKA I JOSIP RIMAC: ZAJEDNO U OBRANU IMOVINE GRADA

jtribbudaink.jpgNeposredno upoznavanje Brođana s kronologijom dugotrajnog sudskog spora oko radova u bivšem ferijalnom odmaralištu na Korčuli i okolnostima koje su dovele do toga da se gradska imovina u ovršnom postupku može uskoro naći na javnoj dražbi započelo je javnim tribinama u domovima mjesnih odbora Budainka i Josip Rimac.
Odazvavši se u velikom broju, Brođani su pokazali veliko zanimanje da iz prve ruke doznaju informacije o ovom zamršenom slučaju i istodobno dali potporu borbi za dokazivanje kako se Grad Slavonski Brod nepravedno našao u teškoj situaciji, pod prijetnjom da izgubi vrijedna gradska zemljišta. Nakon uvodnog obrazloženja  gradonačelnika Mirka Duspare uslijedili su brojni upiti.
ZBOR GRAĐANA NA BUDAINCI
Na zboru građana u mjesnom domu Budainka Ivan Katušić istaknuo je kako ovo nije grad samo gradonačelnika već svih Brođana i da svi zajedno trebamo stati iza gradonačelnika i glasno reći da ne damo gradska zemljišta. Predložio je da se hrvatskoj Vladi vrati poklon s Korčule pa neka oni vode sudove.
Jelica Gajger istaknula je da su svi gradski vijećnici izabrani voljom naroda i da bi svi trebali stati iza gradonačelnika jer ovo nije samo njegov problem. Gospođu Gajger zanimalo je hoće li nizozemski investitori koji žele graditi stanove prilagođene invalidima uskoro dobiti dozvole za gradnju 160 stanova na Budainci nakon što im je propala mogućnost da ove stanove grade na Velikom polju na zemljištu koje će se naći na javnoj dražbi.
Tomislav Vujić pitao je da li su o ovome obaviještene sve nadležne institucije, a Martina Vulelija da li je o ovom problemu gradonačelnik razgovarao i s Predsjednikom Republike. 
Predsjednik Gradskog vijeća Mijo Golubičić izrazio je u ime gradskih vijećnika HSP-a podršku gradonačelniku Duspari u borbi protiv institucija i rasprodaje gradske imovine predlažući sazivanje izvanrednog Gradskog vijeća kako bi ono diglo glas protiv ovakvih nepravdi nanijetih gradu još u vrijeme kad su brojni Brođani krvarili na ratištima braneći Domovinu. Moramo ostati zajedno i izboriti se za Slavonski Brod. Siguran sam da i opozicija i pozicija u ovom slučaju jedinstveno dišu za Slavonski Brod, kazao je Golubičić. Poziv na zajedničku borbu za grad uputio je i potpredsjednik Gradskog vijeća Roberto Lujić.
JAVNA TRIBINA U  DOMU MO „JOSIP RIMAC“
Na zboru građana u domu MO Josip Rimac Marko Senjak pitao je da li je Gradu nuđena nagodba s Novogradnjom, Krešimira Raca zanimala su imena sudaca prvostupanjskih sudova koji su presuđivali u  ovom slučaju, a jednog građanina tko je vlasnik Novogradnje. Tadija Matanović pitao je kakva se podrška očekuje od građana. 
Ističući kako se nada da će hrvatsko pravosuđe konačno profunkcionirati i u ovom slučaju, gradonačelnik Duspara u zaključku je naglasio kako će osobno izdržati u borbi za zaštitu interesa grada, ali da će uz podršku sugrađana to biti znatno lakše. Zajedno smo jači !

jtribjrimac.jpg

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti JAVNE TRIBINE U DOMOVIMA MO BUDAINKA I JOSIP RIMAC: ZAJEDNO U OBRANU IMOVINE GRADA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.