JAVNE TRIBINE U DOMOVIMA MO „J.J.STROSSMAYER“ I „DR ANTE STARČEVIĆ“

drastarc.jpgDolaskom u velikom broju na javne tribine u domove mjesnih odbora „Josip Juraj Strossmayer“ i  „dr Ante Starčević“ Brođani su pokazali koliko im je stalo do sprečavanja nepravedne rasprodaje gradske imovine uz jednoglasnu potporu zahtjevu da se odgodi najavljena javna dražba prije konačnog  rješenja Vrhovnog suda koje se očekuje ovih dana.
Na tribini u domu MO J.J.Strossmayer među sudionicima koji su postavljali pitanja bio je i bivši predsjednik Gradskog vijeća, odvjetnik Željko Rački koga je  zanimalo je li riješen zahtjev za ponavljanjem postupka. Dajući potporu gradonačelniku, Rački je kazao da su u pitanju nakaradne presude i da je opravdan zahtjev Grada za odgodom dražbe dok se ne riješe žalbe na Vrhovnom sudu. Mirko Sečić pitao je s kojim je pravom država mogla preuzeti ono što je bilo vlasništvo Brođana na Korčuli, Dragu Rubila je zanimalo što će točno biti ponuđeno na prodaju na dražbi, Sašu Karića tko je zastupao Grad u ovom sporu, Marija Puljić u ime većine nazočnih poručila je gradonačelniku da će biti uz njega u ovoj  borbi, a Dražen Šaf, radnik Visokogradnje, izrazio je zabrinutost što će biti s radnicima zaposlenima u ovoj tvrtci.
  Potporu u akciji animiranja hrvatske javnosti za ovaj slučaj i sprječavanja prodaje gradske imovine pružili su i brojni sudionici javne  tribine u MO dr Ante Starčević. Ne utječući na pravosuđe možemo ipak napraviti puno i omogućiti hrvatskoj javnosti da se uključi u priču o Korčuli, kazao je Tomislav Vlajnić. Možemo li tražiti pomoć Europskog suda za ljudska prava, zanimalo je Josipu Brajković, a Nadu Draženović što građani mogu učiniti u ovoj situaciji. Tko su te sive eminencije koje stoje u pozadini ovog procesa, pitao je Roberto Lujić. Na upit 13-godišnje Brođanke o zaštiti  brodske imovine na Korčuli, gradonačelnik Duspara odgovorio je kako još postoje tri hipoteke na Korčuli i dok se one ne skinu ne može se još ništa ulagati.

 strossmayer.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti JAVNE TRIBINE U DOMOVIMA MO „J.J.STROSSMAYER“ I „DR ANTE STARČEVIĆ“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.