ULTRAMARATON GRADSKIM ULICAMA „NE DAMO BROD“

ultm2.jpgŽeleći na vlastiti, prepoznatljiv način dati prilog borbi protiv uništavanja gradske imovine, skupina od tridesetak maratonaca iz Zagreba, Osijeka, Strizovojne i Slavonskog Broda danas je istrčala 12-satni ultramaraton gradskim ulicama „Ne damo Brod“.  Potporu maratoncima na Korzu dao je i gradonačelnik dr Mirko Duspara koji  se potpisao na peticiju „Ne dajmo naš Brod“.
Uz brojne Brođane okupljene na Korzu, odvažne maratonce pozdravio je i predsjednik Koordinacije 11 udruga proisteklih iz Domovinskog rata Borislav Stipić.
Govoreći o reakcijama nakon što se Koordinacija udruga javno izjasnila o svojim stavovim u svezi najavljene ovrhe na gradskim nekretninama, Stipić je odbacio neutemeljene pojedinačne prigovore da time prizvaju stanje u kojem probleme rješava ulica.
   -Pitaju nas gdje ste bili kad je tijekom pretvorbe i privatizacije uništavano i pljačkano Jasinje, TOB, MIB, Veterinarska, Slavonija DI, Đuro Đaković. Kada se krčmilo firmama bili smo na ratištima i gotovo da nismo imali pojma što se događa iza naših leđa. Zbog osjećaja osobne i zajedničke odgovornosti kao koordinacije 11 brodskih braniteljskih i stradalničkih udruga ponavljamo: mi ne preispitujemo niti jedan zakon RH, ali ističemo da vladavina prava temeljena na zakonima bez uvažavanja pravičnosti dovodi do zakonitog nasilja što je neprihvatljivo, a u nekim slučajevima i kažnjivo. Ponovno od Vrhovnog suda tražimo da žurno postupi po zahtjevu Državnog odvjetništva koje je izrazilo utemeljene sumnje da se u slučaju Korčula radi o nezakonitim radnjama.
SUDBINA BRODA NIJE POLITIČKO VEĆ SUDBINSKO PITANJE
Odbijamo svrstavanje u politčke tabore. Pitanje razvoja i sudbine našeg grada u ovom trenutku je najmanje političko, to je sudbinsko pitanje. To je pitanje u rješenju kojega i mi ratni stradalnici želimo i moramo sudjelovati jasnom i čvrstom potporom koju dajemo našem gradskom čelništvu u svemu što poduzima u interesu zaštite gradske imovine.
Brođani, prijatelji, suborci , pozivamo vas da u utorak u 8,30 dođemo pred Općinski sud u Brodu na besplatnu predstavu koju su izrežirali poznati režiseri, da mi vidimo i na licu mjesta se uvjerimo tko to ima obraza kupovati brodsku imovinu, a Brod, našu djecu i našu budućnost dovoditi u pitnaje, zaključio je Borislav Stipić.

startultm4.jpg
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

duspkorzo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dusppotppet.jpg

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ULTRAMARATON GRADSKIM ULICAMA „NE DAMO BROD“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.