VRHOVNI SUD RH USVOJIO ZAHTJEV ZA ZAŠTITU ZAKONITOSTI - „SLUČAJ KORČULA“ U PONOVNI POSTUPAK !

pres271009b.jpgVrhovni sud Republike Hrvatske konačno je danas obznanio rješenje o zahtjevu za zaštitu zakonitosti Državnog odvjetnika protiv presude Upravnog suda u sporu oko „slučaja Korčula“,  donijeto još 21.listopada 2009.godine.
-Zahtjev za zaštitu zakonitosti se uvažava i ukida presuda Upravnog suda RH od 22.travnja 2009. te se predmet vraća tome sudu na ponovni postupak !
Ovo rješenje baca potpuno novo svjetlo na cijeli zamršeni „slučaj Korčula“ u kojem se Grad Slavonski Brod našao u teškoj situaciji pod prijetnjom da ostane bez vrijednih zemljišta radi namirenja duga prema Novogradnji iako rješenjem Hrvatskog fonda za privatizaciju potraživanje za izvedene radove na Korčuli nije uvršteno u vrijednost kapitala Novogradnje i stoga je prenijeto HFP-u.
RJEŠENJE VRHOVNOG SUDA DONIJETO JOŠ 21.LISTOPADA !
Ostaje tek nejasno zašto rješenje Vrhovnog suda iako donijeto još 21.listopada nije stiglo u Općinski sud u Slavonskom Brodu prije jutrošnje prve javne dražbe za prodaju nekretnina u ovršnom postupku.
Sada se vidi koliko su opravdana bila traženja gradonačelnika, čelnika Grada i svih Brođana koji su potpisali peticiju „Ne dajmo Brod“ za odgodom javne dražbe prije rješenja Vrhovnog suda.
Ističući zadovoljstvo za grad pozitivnim rješenjem Vrhovnog suda, gradonačelnik Duspara dodaje da se nastavlja pravna borba i da sve ovo što se danas događalo u Slavonskom Brodu ne ide na čast pojedincima koji su do toga doveli.

ODBIJEN ZAHTJEV ZA IZUZEĆE SUCA I PREDSJEDNIKA SUDOVA
Podsjećamo, na početku današnje javne dražbe pravni zastupnici Grada sukladno zakonskim mogućnostima podnijeli su zahtjev za izuzećem predmetnog suca te predsjednika Općinskog i Županijskog suda u Slavonskom Brodu.
Unatoč podnesenom zahtjevu temeljem kojeg je sudac trebao obustaviti poduzimanje bilo kakvih radnji, sudac je nastavio s održavanjem dražbe te su stoga predstavnici Grada napustili javnu dražbu.
Usporedbe radi, stečajna sutkinja je nakon što je Novogradnja podnijela zahtjev na stečajnom ročištu za njezino izuzeće, prekinula s poduzimanjem bilo kakvih radnji dok se na Visokom trgovačkom sudu ne donese odluka o tom zahtjevu.
-Odmah poslije odlaska s dražbe kao gradonačelnik Slavonskog Broda  obavijestio sam Državno odvjetništvo, Ministarstvo pravosuđa i Vrhovni sud RH jer se u ovom postupku predmetnog suca jasno vidi da smo  bili u pravu tvrdeći da je pristran u cijelom postupku. Očekujem hitnu reakciju ministra pravosuđa, ističe gradonačelnik Duspara.

Rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske u Zagrebu, Broj Uzz 30/09-02 - 21. listopada 2009.  

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti VRHOVNI SUD RH USVOJIO ZAHTJEV ZA ZAŠTITU ZAKONITOSTI - „SLUČAJ KORČULA“ U PONOVNI POSTUPAK !

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.