GRAD UPUTIO PRIJEDLOG ZA ODGODU OVRHE, PROTUOVRHU I PONAVLJANJE POSTUPKA U „SLUČAJU KORČULA“

pres281009a.jpgNa današnjoj koferenciji za novinare gradonačelnik dr. Mirko Duspara najavio je koje nove pravne radnje grad Slavonski Brod poduzima u novonastaloj situaciji u pravnom sporu između tvrtke Novogradnja i Grada nakon jučerašnjeg rješenja Vrhovnog suda RH o zaštiti zakonitosti Državnog odvjetništva RH.
PRIJEDLOG ZA PROTUOVRHU, ODGODU OVRHE I PONAVLJANJE POSTUPKA   
   -Grad Slavonski Brod  uputit će prijedlog za ponavljanje postupka budući da je usvojen zahtjev za zaštitu zakonitosti na Vrhovnom sudu.  U tom kontekstu bitno je napomenuti da je Vrhovni sud u obrazloženju svog rješenja jasno iznio svoj pravni stav, a to je da je tužba Novogradnje neosnovana i da ju je Upravni sud trebao odbiti i time potvrditi rješenje HFP-a o prenošenju potraživanja HFP-u.
Nadalje, idemo s  prijedlogom odgode ovrhe i s protuovrhom u odnosu na nekretnine koje su prodane na jučerašnjoj javnoj dražbi.

DOPUNA ZAHTJEVA ZA IZUZEĆEM PREDMETNOG SUCA
Ono što je najvažnije, danas ćemo podnijeti i dopunu zahtjeva za izuzeće predmetnog suca iz sljedećih razloga: sudac je na početku javne dražbe saznao da je protiv njega podnijet zahtjev za izuzeće i kad je dobio zahtjev ovršenika sastavljen na pet stranica samo letimičnim pregledom podneska i ne uzimajući niti najmanje vremena da ga prouči   odmah ga je odbio iako ispravnu odluku treba donijeti predsjednik suda. Pristrano i nezakonito postupanje suca zabilježile su i kamere pa se iz medijskih priloga jasno može vidjeti kako je sucu bilo potrebno svega nekoliko sekundi da bi odbio zahtjev za izuzeće.
UTEMELJENI PRIGOVORI  ZA PROCIJENJENU VRIJEDNOST NEKRETNINA
Grad je predmetnom sucu već više puta prigovarao na vrijednosti nekretnina utvrđenih od strane Porezne uprave, a što je potvrdila i prva javna dražba održana jučer. Nekretnina procijenjena na 2,5 milijuna kuna prodana je za 8,5 milijuna i to od ovrhovoditelja, što je gotovo četiri puta viša vrijednost od one koju je sud utvrdio u postupku. Da se kojim slučajem na javnoj dražbi nisu pojavili drugi kupci i za navedenu nekretninu ponudili višu cijenu, ovrhovoditelj je navedenu nekretninu mogao steći po procijenjenoj vrijednosti koja je višestruko manja od tržišne vrijednosti. To je još jedan dokaz da je uređujući sudac postupao na način da zaštiti interes ovrhovoditelja (Novogradnje) na štetu interesa ovršenika (Grada), zaključio je gradonačelnik dr. Mirko Duspara.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRAD UPUTIO PRIJEDLOG ZA ODGODU OVRHE, PROTUOVRHU I PONAVLJANJE POSTUPKA U „SLUČAJU KORČULA“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.