ZAKLJUČCI SA 6.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

vijece121109.jpgNa današnjoj 6.sjednici Gradskog vijeća pod predsjedanjem Mije Golubičića nakon uvodnog aktualnog sata koji je potrajao puna dva sata usvojen je rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna.
Većinom glasova prihvaćen je prijedlog rebalansiranog proračuna od 210,6 milijuna kuna, smenjenog za 11,3 posto u odnosu na planirani. Jednoglasno je prihvaćen program rada Gradskog vijeća za 2010. godinu.
U setu kadrovskih pitanja u Povjerenstvo za popis birača izabrani su Mario Rubil (predsjednik), Jasenka Rem i Stribor Valenta. Članstva u Savjetu mladih razriješena je Jelena Mišić, a na njezino mjesto izabran Zoran Komesarović.
Za ravnatelja Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda jednoglasno je na prijedlog Upravnog vijeća izabran prof. Branimir Pešut.
Usvojena je i odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja prema kojoj se umjesto dosadašnje ugovorne kazne za neplaćanje parkiranja uvodi dnevna parkirna karta čiju će cijenu određivati gradonačelnik.
Jednoglasno su dane suglasnosti za prikupljanje ponuda javnim natječajem za održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada, za održavanje javne rasvjete i opskrbu električnom energijom, što propisuje zakon o lokalnoj samoupravi kada  vrijednosti nabave prelaze milijun kuna.
Dana je suglanost i na izmjenu i dopunu statuta Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić čime će o izboru djelatnika i raspoređivanju na posao ubuduće odlučivati ravnatelj uz pismenu suglasnost Upravnog vijeća ustanove.
Jednoglasno su usvojeni prijedlozi o određivanju naziva ulice Petra Svačića i novonastalih ulica u mjesnim odborima Budainka (Zadarska), Podvinje (Kolara V) i „dr Ante Starčević“ (Mije Čorak Slavenski).
Također, jednoglasno je prihvaćen i novi pravilnik o načinu i uvjetima pružanja potpore studentima te pružena potpora Udruzi branitelja Đure Đakovića i Koordinacijskom odboru sindikata metalaca Đuro Đaković-Holdinga.
APEL PREMIJERKI ZA POMOĆ RADNICIMA ĐURE ĐAKOVIĆA
U jednoglasno usvojenom zaključku upućenom Vladi RH stoji:
   -Gradsko vijeće  Grada Slavonskog Broda daje punu potporu Udruzi branitelja  Đure Đakovića i   Koordinacijskom odboru sindikata  metalaca  Đuro Đaković Holding u zahtjevima prema predsjednici Vlade Republike Hrvatske da se hitno odobri realizacija ugovora za proizvodnju teretnih vagona po modelu koji su izradili Đuro Đaković Holding i Hrvatske željeznice te radova za JANAF i drugih poslova za državne naručitelje u cilju  sačuvanja radnih mjesta i opstanka Đuro Đaković Holdinga kao najvećeg gospodarskog subjekta u gradu Slavonskom Brodu.

Očekujemo žurnu reakciji hrvatske Vlade i jednake kriterije kad je u pitanju potpora domaćoj,  izvozno usmjerenoj industriji koja je zbog recesije na svjetskom tržištu trenutno u teškom položaju.
Kako ne bi došlo do izbijanja nezadovoljstva  radnika Đure Đakovića, apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da udovolji  opravdanim zahtjevima  Udruge branitelja Đure Đakovića i Sindikata metalaca Đuro Đaković, stoji u zaključku Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ZAKLJUČCI SA 6.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.