IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADONAČELNIKA DUSPARE POVODOM PRESUDE UPRAVNOG SUDA RH

presica161109.jpg

 GRAD NE DUGUJE NIŠTA NOVOGRADNJI !

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mirko Duspara upoznao je javnost s presudom Upravnog suda RH kojom je poništena tužba Novogradnje, a potraživanje za radova na Korčuli neprocijenjeno u postupku pretvorbe društvenog poduzeća Novogradnja prenosi se Hrvatskom fondu za privatizaciju.
POTRAŽIVANJE NA KORČULI NIJE NOVOGRADNJINO !
-Nakon više od mjesec dana intenzivne borbe došli smo do onoga što smo tvrdili praktično od 2005. godine - da nismo dužni Novogradnji i da ovaj dug ne može biti ovakav kakav se predstavljao bez obzira na sve presude koje smo imali.
Presuda Upravnog suda koji je odbio tužbu Novogradnje potvrđuje da smo bili u pravu kad smo cijelo vrijeme govorili da se ne možemo nagoditi jer ne dugujemo nikome ništa.
Kao Grad pokrenut ćemo sad određene radnje prema Općinskom sudu – podnosimo prijedlog za ponavljanje postupka jer moramo poništiti one pravomoćne presude, što će sad ići puno jednostavnije, brže i lakše.
Paralelno s time, idemo prema stečajnom upravitelju,  koji je za 18.12. zakazao prvo ročište, gdje ćemo podnijeti zahtjev za vraćanje onoga što je Grad u ovome sporu izgubio. 
Na ovaj način, presudom Upravnog suda dokazali smo da smo bili u pravu.
PRORADILA PRAVNA DRŽAVA !
Ono što mogu reći, ipak je pravna država proradila na najbolji primjer jer ovo će biti podstrek za sve one slučajeve koji idu iza ovoga,  a koji su slični ovom slučaju u gradu Slavonskom Brodu.
Tako da mislim da smo na kraju jedan ipak jedan svijetli  primjer za sve ove procese koji će se ubuduće voditi u RH, kazao je gradonačelnik Duspara.
Odgovarajući na pitanja novinara što će biti s nekretninama prodanim na prvoj javnoj dražbi, gradonačelnik je kazao da prodaja na dražbi nije provedena u gruntovnim knjigama i da neće ni biti provedena, a kupcu bi trebala biti vraćena jamčevina.
   -Ono što je bitno za Grad – jest da se što prije provede obnova postupka, jer ćemo na taj način skinuti zabilježbe sa svih nekretnina grada Broda. Ovdje je jasno sad rečeno da to nije Novogradnjino i mislim da će pojedinci morati snositi sankcije poslije ovoga. Ovo je očiti primjer pokušaja prevare i države i grada u kojem se živi.
Bio sam optimist cijelo vrijeme, od 2005. godine vodim „rat“, uspjeli smo doći do ovoga gdje smo došli i budite uvjereni da ćemo sad s Vladom to puno lakše riješiti i neće nas koštati ništa !
SLAVONSKI BROD JE PRIMJER DA SE ISPLATI BORITI !
  -Ovo je vlasništvo građana Slavonskog Broda i našavši se na ovom mjestu morao sam se boriti za interese grada. Još jednom zahvaljujem se prije svega medijima bez kojih bih se sam teško izborio. Zahvaljujem se i ljudima iz HFP-a i Državnog odvjetništva koji su isto tako imali hrabrosti jasno i glasno stati na stranu Grada iako smo imali sve pravomoćne presude protiv sebe. Znači, ima još ljudi u ovoj državi koji se bore protiv korupcije i kriminala i Slavonski Brod je najbolji primjer i polazište za sve ostale da se vrijedi i isplati boriti, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara.

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE GRADONAČELNIKA DUSPARE POVODOM PRESUDE UPRAVNOG SUDA RH

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.