GRAD SLAVONSKI BROD ZAVRIJEDIO PRIZNANJE „GRAD - PRIJATELJ DJECE" !

sbprijateljdjece.jpgNa prigodnom Savjetovanju koordinatora nacionalne akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ danas je u Zagrebu grad Slavonski Brodu službeno proglašen  Gradom– prijateljem djece.
To je rezultat pozitivnih istraživanja i izvješća članica prosudbene Komisije, ali i značajnih ulaganja i napora koje grad Slavonski Brod zajedno s brojnim dječjim ustanovama, udrugama, stručnim službama, pravnim subjektima i roditeljima čini  za potpunije i brže ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta usvojenoj točno na današnji dan prije 20 godina.
Podsjećamo da je Slavonski Brod prvi hrvatski grad u kojem je prije 10 godina utemeljeno Dječje gradsko vijeće, a  u Gradu se neprekidno radi na programima koji promiču kvalitetniji život djece i mladih.
VELIKO PRIZNANJE, POTICAJ I OBVEZA
   -Ova nagrada priznanje je za sve ono što smo dosad učinili, ali i snažan poticaj za nastavak stalnih ulaganja u svim područjima važnim za život djece.  Sve što smo dosad ostvarili nismo radili zbog ovakvih nagrada već zbog dobrobiti djece. Grad smo mladih, sa 17.000 sugrađana mlađih od 19 godina i naša je obveza pružiti im najbolje uvjete, ističe zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić, dipl.uč, koja je danas u Zagrebu u ime grada Slavonskog Broda primila priznanje „Grad - prijatelj djece“.
U protekle četiri godine, od 2005. do danas,  u gradu Slavonskom Brodu uloženo je ukupno 146 milijuna kuna izravno u brojne projekte koji se odnose na poboljšanje životnih uvjeta za mlade na svim područjima, od odgoja i obrazovanja do zdravstva, socijale, kulture, sporta, provođenja slobodnog vremena...

 





PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti GRAD SLAVONSKI BROD ZAVRIJEDIO PRIZNANJE „GRAD - PRIJATELJ DJECE" !

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.